Csepel FC: győzelemmel felérő döntetlen a bajnokesélyes ellen

Közzétéve

Fordulatos mérkőzésen 2-2-re végzett a Csepel FC az Érdi VSE ellen, két góljával a csapat megszerezte az első pontját az NBIII Nyugat csoportjának 2018/19-es kiírásában.

Mint megírtuk, a harmadosztályban évek óta stabil élcsapatnak számító Érd elleni összecsapást finoman szólva nem túl jó előjelekkel, konkrétan két vereséggel várta a kék-piros legénység. Mivel az első fordulóban a Komárom, a múlt hét végén pedig a MOL Vidi II ellen nem sikerült pontot szerezni, nagyon fontos volt, hogy ha nehezen is, de legalább egy ikszet kibrusztoljanak a fiúk szombat délután a Béke téren.

Ez végül össze is jött, igaz a vártnál kalandosabban. Az első félidő derekán egy csepeli egy védelmi hibát kihasználva a vendégek vezetést szereztek, ám a szigetországi fiúk nem roskadtak össze, a szünet előtt egy szép támadást értékesítve egyenlítettek, majd a második félidő legelején a hagyományosan kél-piros szív is megdobbant: egy előrevágott labdáért addig brusztolt a csepeli támadó, míg ziccerhelyzetbe nem hozta magát, és ha már ott volt, be is vágta a zsugát.

A folytatásban aztán brusztolós mezőnyjáték vette kezdetét, a Csepel stadion szép számú közönsége azonban nem unatkozott, már csak a kiélezett állás, meg az Érd egyenlítő találata miatt sem. A feszült, sok mezőnybeli szabálytalansággal, egy gyanús, de be nem fújt csepeli tizenegyessel, és egy csepeli kapufával tarkított utolsó fél óra végén még mindig 2-2-t mutatott a Béke téri eredményjelző, ami azt jelenti, hogy

a nyáron alaposan átalakult Csepel FC hősiesen küzdve, és igencsak megérdemelten megszerezte az első pontját az idei bajnokságban.

A jövő héten házi rangadó vár a csepeli kék-pirosakra, a THSE Szabadkikötő elleni kerületi presztízsmérkőzésre kereken egy hét múlva, augusztus 25-én szombaton, 17 órától kerül sor a Béke téren.