Csepelen csak Borbélyék rúghatnak labdába

Közzétéve

Legalábbis ők így értelmezik a választóktól kapott felhatalmazásukat.

A hosszú hétvégét követő első napon ismét rendkívüli testületi ülést tartott a csepeli önkormányzat. Az ülésnek összesen négy napirendi pontja volt, ezek közül az egyik egy nagyméretű műfüves focipálya építéséhez szükséges telek használatbavételéről szólt.

A polgármesteri előterjesztés szerint az önkormányzatot az MLSZ kereste meg a lehetőséggel, hogy a Budapesti Pályaépítési Program keretén belül most “akciósan” építhet egy szuper műfüves pályát, amelynek költségeit 90 százalékban a labdarúgó szövetség állná, az önkormányzatnak pedig csupán a fennmaradó 10 százalékkal, meg egy telekkel kell hozzájárulnia a projekthez.

Mindez rendben is van, bár az előterjesztés azon része, mi szerint kábé kizárólag a Kis-Duna parton van alkalmas hely nagyméretű futballpálya létesítésére a 21. kerületben, már erősen sántít. Ugyanakkor önmagában a kezdeményezés, hogy épüljön egy új sportpálya a Csepelen futballozó gyerekek számára abszolút támogatható.

Igen ám, csakhogy az előterjesztő szándéka szerint

a leendő pályát nem minden csepeli labdarúgópalánta veheti majd igénybe.

Hanem kizárólag az önkormányzat által pár éve alapított fociklub tagjai. Ami finoman fogalmazva is messze áll a teljes szigetországi futballvilág lefedésétől. Íme az előterjesztés vonatkozó része:

Mivel a városvezetés által 2015-ben alakított Csepeli Utánpótlás Sportegyesület (CSUPE) a helyi futballutánpótlás igen kis részét adja a hagyományos csepeli klubok mellett, ezt igyekezett korrigálni a szocialista Takács Krisztián, aki az ülésen pusztán arra tett javaslatot, hogy

Borbély Lénárd kössön az újonnan épülő pályára ingyenes használati szerződést a csepeli utánpótlással foglalkozó egyesületekkel, hogy az összes Csepelen futballozó gyermek sportolhasson rajta.

Ám Borbély Lénárdot és a képviselőtestület fideszes többségét ez nem hatotta meg, gondolkodás nélkül leszavazták az ellenzéki módosító indítványt, így az új műfüves pályán kizárólag a saját klubjuk mezét magukra húzó gyerekek játszhatnak majd.

Hogy a Csep-Gól FC, a CSHC 94 FC (Halászi focisuli), valamint a Csepel FC mellett az önkormányzati CSUPE se taglétszámban, se eredményességben nem rúghat labdába? Sebaj. A lényeg, hogy a 100%-ban közpénzből épülő pályán legalább a polgármester úr csapata lehessen az úr.

(A Borbély Lénárdot labdarúgás közben ábrázoló képet a csepelutanpotlas.hu oldalról vettük.)