Tudja ki volt Urmánczy Nándor? Nem? Na most majd megtudja!

Közzétéve

Sőt, nem sokára meg is láthatja, ugyanis neki is lesz szobra Csepelen.

Ahogy egy másik posztunkban már beszámoltunk róla, újabb rendkívüli testületi ülést darált le a csepeli önkormányzat fideszes többsége, amelyen mások mellett egy újabb kerületi szoborállítási projekt is napirendre került.

Németh Szilárdék tehát nem, nem és nem bírnak leállni a szoborállítással, gyakorlatilag futószalagon adják át a legkülönfélébb műalkotásokat a kerület legkülönbözőbb pontjain, úgyhogy

Csepel lassan egyetlen nagy szoborpark lesz.

E téren lassan 8 éve nem tud kifogyni az ötletekből a városvezetés, a legújabb elképzelés szerint most éppen

Báró dr. Urmánczy Nándornak  állít emléket az önkormányzat.

Az erről szóló javaslatot szokás szerint maga a polgármester terjesztette a testület elé, amelynek fideszes többsége természetesen áldását is adta rá. Szóval most már szinte biztos, hogy lesz Urmánczy-szobor Csepelen, méghozzá a Daru-dombon.

(Forrás: szekelyhon.ro)

Na de ki ez az Urmánczy Nándor? – teheti fel a kérdést az olvasó. Nos az előterjesztésben ez feketén fehéren le van írva:

Az sajnos már nem derül ki a javaslatból, hogy a néhai író-politikusnak Csepelhez volt-e valaha a bármi köze. Ám nekünk annyi bőven elég, hogy Urmánczy maga is nagy szoborállító volt, és a fentiek szerint az országzászló is a szívügye volt, szóval abszolút adja magát és logikus, hogy a Csepelen, azon belül a Daru-dombon emeljenek emlékművet neki.

Lehet, hogy Urmánczynak semmi köze Csepelhez, Csepelnek viszont nagyon is van köze Urmánczyhoz: a képen a polgármester az országzászló mozgalom alapítójáról elnevezett Dr. Urmánczy Nándor díjat veszi át 2017. május 22-én, Maroshévízen.

Sajnos az sem derül ki a polgármesteri javaslatból, hogy az egykori erdélyi uraságnak szánt szoboralkotást mekkora összegből lehet kihozni, azaz mennyit farag le a 21. kerületi költségvetésből.

Hogy a 2010 óta tartó, természetesen közpénzből történő köztéri állítgatás eddig mennyibe került a csepelieknek? Nagy hirtelen azt is csak becsülni tudnánk. Az biztos, hogy kétszámjegyű az összeg, mármint millióban kifejezve, de gyaníthatóan a 100 milliós álomhatárt még nem érte el a 2010 óta a fideszes vezetőgárda.