Vasgyári győzelem a szigetországi rangadón

Közzétéve

Kerületi derbit rendeztek a Csepel Stadionban szombaton, a két legmagasabban jegyzett kerületi klub “őszi” összecsapását a Csepel FC csapata nyerte.

Úgy kellett a három pont a csepeli csapatoknak, mint egy falat kenyér, hiszen sem a Csepel FC, sem a THSE Szabadkikötő gárdájáról nem állítható, hogy kirobbanó rajtot vett a 2018/19-es szezonban. Ennek megfelelően élénk iramú, és viszonylag sok helyzettel tarkított (támadó)játékot láthatott a Béke térre kilátogató szigetországi nézősereg szombaton.

A mezőnyben végig fölényben, ám a helyzetkihasználásban finoman  szólva nem túlságosan éles kék-piros legénység a mérkőzés hajrájához közeledve végülis egy szép akciógóllal csak bevette a vendégek kapuját. A folytatásban már a Szabadkikötő futballozott meddő fölényben,  ám a vasgyáriaknak végül is sikerült taktikus játékkal behálózni a tintahalakat.

Ezzel az egy találattal a Csepel FC a múltkori, Érd elleni bravúrikszért járó pontja után szombaton újabb 3 pontot szákolt be, a THSE-nek viszont még várnia kell az első győzelmére. Ennek megszerzésére jövő héten a Puskás Akadémia ellen lesz lehetőségük a kikötő-pályán, míg a Csepel FC a BKV Előre ellen az első idegenbeli sikeréért indulhat útnak.

A mérkőzés jegyzőkönyve, és a két csepeli csapat aktuális helyezése az MLSZ hivatalos honlapján ide kattintva érhető el.