Vasvillások a tintahalak ellen

Közzétéve

Kerületi rangadóra kerül sor ma délután a Béke téri stadionban: a Csepel FC a THSE-Szabadkikötő ellen lép pályára az NBIII Nyugat csoportjában 17 órától. 

A szomszédvárak csatája a szokásosnál is szebbé, de legalábbis izgalmasabbá teheti a futballt, már csak ezért is érdemes kinézni szombat délután a Csepel Stadionba, ahol ezúttal a 21. kerület két legmagasabban jegyzett futballcsapata csap össze.

A vasgyári kék-pirosak és a kikötői tintahalak tavaly is egy csoportban szerepeltek a harmadosztályban, érdekes módon mindkét meccsen a vendégcsapat nyert, a Béke téren 2-1-re a THSE, a Szabadkikötő pályán pedig a Csepel FC 2-0-ra.

A két klub ma egy időre pontot tehát a kérdésre, hogy melyik a kerület legjobb futballcsapata. Azonban, miután egyik alakulat sem kezdte a legjobban a bajnoki szezont, alighanem a pontvadászat lesz az elsődleges cél a felek részéről. Vagyis a Csepel FC részéről inkább a ponthalászat.

Vasvilla, vaskanál, vastányér… – keződik az ismert szurkolói nóta. A szigetországi rangadón ma inkább szigonyra, de még inkább szigorú célfutballra lesz szüksége a Csepel FC-nek. (Kép: Csepel FC Szimpatizánsai/Facebook)

(Kiemelt kép: thse.hu)