Pályafoglalás a Csepel SC-ben

Közzétéve

Borbélyék úgy tették be a lábukat a Csepel SC központi sporttelepére, ahogy korábban nem tették, de ebben sem lesz köszönet.

Hamarosan nagyméretű műfüves focipálya építéséhez láthat hozzá a kerület,  miután a labdarúgó szövetség 90%-os támogatásáról biztosította a beruházást, a  képviselőtestület pedig hozzájárult a Kis-Duna parti telek önkormányzati tulajdonba vételéhez, és rendelkezett a maradék 10% önrész fedezetéről.

A 100%-ban közpénzből épülő pályát jelen állás szerint kizárólag az önkormányzat által alig 3 éve alapított Csepeli Utánpótlás Sportegyesület (CSUPE) használhatja majd. (A klub jelenleg mind létszámban, mind eredményességben messze elmarad a hagyományos csepeli kluboktól.)

Addig is azonban, amíg a Borbélyék által önkormányzati pénzből gründolt, önkormányzati pénzből fenntartott CSUPE a részben önkormányzati, részben pedig állami támogatásból épülő nagypályáját elfoglalhatja, szépen elfoglalja a Csepel SC központi sporttelepének centerpályáját.

A 21óra úgy tudja, a 2018/19-es bajnoki szezonban először felnőttcsapatot is indító CSUPE a meccsei mellett az edzéseit is a Béke téri stadion gyepén rendezi.

Ami több okból is érdekes.

Egyfelől

a jelenlegi városvezetés 8 éve hadban áll a sporttelepet kezelő Csepel SC Alapítvánnyal, mondván: annak tulajdonosi háttere és gazdálkodása átláthatatlan.

Ezzel támadott Németh Szilárd és a Fidesz már 2010 előtt is Csepelen, azóta pedig, hogy ők kerültek pozícióba a 21. kerületben, változtatási tilalmat tartanak fent a sporttelepen, és egy fillér önkormányzati hozzájárulást sem szavaznak meg a ma már elsősorban emiatt rettenetes állapotú létesítmények megóvására.

A korábban Németh Szilárd, most Borbély Lénárd által vezetett fideszes önkormányzat 8 éve mérgesíti a helyzetet, és elvileg szóba  állni sem hajlandó a sporttelep ingatlanjait kezelő alapítvánnyal, vagyis annak kuratóriumával.

Azonban érdekes módon

az alapítvány annyira azért mégsem büdös az önkormányzatnak, ha a saját csapatáról van szó.

Úgy tudjuk, 2019-ig érvényes szerződést kötöttek a centerpálya használatára az idén a Budapest-bajnokság (BLSZ) negyedosztályában, tehát a magyar nyolcadik (!) vonalban szereplő felnőttcsapatuk számára.

Az alkalmi sörmeccsekre összeverbuválódó társaságnak tűnő Csepel UP SE a hétvégén a “patinás”, 2017-ben alapított Palota SE ellen kezdi meg szereplését a BLSZ4-ben, a felkészülés, mint az alábbi képen is látszik, már javában zajlik.

Amíg az önkormányzati utánpótlásegyesület felnőttjei focizgatnak, a Csepel négyszeres NB1-es bajnokcsapata, a jelenleg NB3-as Csepel FC az egyik hátsó füvesen kénytelen készülni. (Forrás: Facebook)

Másodszor: az önkormányzat a tervezett új műfüves nagypályát állítólag azért viszi a Kis-Duna partra, mert Csepelen nincs más alkalmas hely nagyméretű focipályára. Ezek szerint a kerület központjában fekvő Béke téri stadion centerpályája is alkalmas, ideiglenesen legalábbis.

U.i.: információink szerint az önkormányzati egyesület csak a Béke téri gyep koptatásában mozog otthonosan, a sokat látott centerpálya gondozásában már egyáltalán nem jeleskedik. A pálya karbantartását továbbra is kizárólag a 106 éves kék-piros klub, a Csepel FC munkatársai végzik.