A Csepel SC-t parlagon hagyó Fidesz a sporttelepi parlagfű fölött szipog

Közzétéve

A csepeli önkormányzat félhivatalos blogján szörnyülködik Ábel Attila a központi sporttelep siralmas állapotán. A fideszes alpolgármester szerint “az allergiás betegek réme” a Csepel SC területe és a szebb napokat látott stadion.

“Elgondolkoztató, hogyan lehet egy lelátón és a pálya szélén ilyen elképesztő mennyiségű gyomnövény”

– írják, mi pedig megfogadtuk a tanácsukat, és elgondolkoztunk rajta.

Először is. Ez ugye az a pálya, az lelátó, aminek a fenntartására a csepeli önkormányzat 8 éve egy fillért sem ad. Korábban, 2010 előtt a képviselőtestület minden évben több tízmillió forintot szavazott meg a Csepel SC létesítményeinek fenntartására, állagmegóvásra.

Mióta a Fidesz vette át a városvezetést, ez minden évben elmaradt. Így a már amúgy is elöregedett épületek és sportlétesítmények állapota az elmúlt 8 évben folyamatoson romlott, javulás csak azokon a pályákon történt, ahol néhány lelkes egyesületi vezető, összefogásban a szülőkkel vagy önzetlen helyi vállalkozókkal például új műfüves játékteret alakított ki.

A teljes önkormányzati támogatásmegvonás eredménye röviden: a Bajnokok Csarnoka és a nehézatlétikai csarnok ma már használhatatlan, a teniszpályák szintén, a sporthotel is bezárt, és még lehetne sorolni, mi minden ment totálisan tönkre és lett az enyészeté 2010 óta a Csepel SC-ben.

Pár képen meg is tudjuk mutatni, mit intéztek Ábel Attiláék a központi sporttelepen:

Csepel SC sporttelep, Bajnokok Csarnoka, 2017.

A másik, ami eszünkbe jutott, hogy mi mindentől szenvedhetnek még az itt élők a parlagfűn túl.

Például a parlagfűtől.

Ami sajnos nem csak a Csepel SC területén ütötte fel a fejét.

A fenti képek kivétel nélkül a napokban, 21. kerületi közterületen készültek.

De gördítsük tovább a gondolatmenetet, és lássuk tisztán, a gazon kívül mi csípheti még a csepeliek szemét. A nyaranta leginkább egy tűzre vetett konzervdobozra emlékeztető, egyre jobban elmávosodó (menetrendszerűen késő) és elhármasmetrósodó (folyamatosan lassuló) csepeli HÉV biztosan.

Vagy nézzük azokat a panelházakat, amiket már rég fel lehetett volna újítani, és akkor nem szenvednének a benne lakók nyáron a melegtől, télen meg az indokoltnál jóval magasabb távhőszámláktól.

Aztán ott van a télen-nyáron átjárhatatlan Gubacsi híd, amelynek a műszaki állapota – bármilyen hihetetlenül hangzik – tán még a Csepel SC létesítményeit is alulmúlja.

És ha már a romlott dolgoknál járunk: újabban a kerületi kukák környékén, pontosabban a szemétszállítás terén sem fenékig frankó minden.

Napok, ha nem hetek óta elszállításra váró szemeteszsák az egyik Erdősor utcai buszmegállónál.
A Csillagtelepen se lennénk a lakók helyében egy-egy melegebb napon…

Rövidre zárva: volna a városvezetésnek talán más dolga is, mint a Csepel SC általuk előidézett áldatlan állapotán élcelődni, de persze a világért sem akarnánk mi itt feladatokat szabni, még a végén nem jutna idejük a csepel.info újabb lejárató cikkeit terjeszteni, újabb utazásokat tenni, vagy újabb szobrokat állítani.