Hálás lehet a Haladás: két csepeli öngól döntött a javára a kupában

Közzétéve

Magát ejtette ki a Csepel FC a Haladás ellen a Magyar Kupában vasárnap délután, noha a két osztálynyi különbséget a kezdő sípszótól a lefújásig sikerült zárójelbe tenni.

Az mindenképpen pozitívum, hogy négyszeres NB1-es bajnok, ugyanakkor jelenleg – anyagi okoból – csupán a harmadosztályban szereplő Csepel játékban és hajtásban is fel tudta venni a versenyt az ezúttal sajnos Király Gábor nélkül felálló vasiak ellen.

Örömteli továbbá, hogy a szokottnál jóval több, a 21óra becslése szerint közel 1000 szurkoló látogatott ki vasárnap a Béke térre, így nem csupán a szokásos galambröptetés miatt volt emelkedett a hangulat.

Ugyanakkor az, hogy a meccsen két csepeli gól is született, mégis a Haladás nyerte meg a mérkőzést 2-0-ára, már a kevésbé jó hírek közé tartozik… Erről, vagyis a két öngólról a Nemzeti Sportnak így nyilatkozott Tamási Zoltán, a Csepel vezetőedzője:

“Végig szervezettek voltunk, az öngólok megpecsételték a sorsunkat. Próbáltunk kontrára játszani, meg is voltak a lehetőségeink, Molnár Krisztián a második félidőben egyedül vezette a kapusra a labdát, bánhatjuk, hogy kimaradt a ziccer.”

A Csepel FC Haladás elleni összecsapása egyébként az országos sajtó figyelmét felkeltette három tévécsatorna (!) mellett a már említett sportnapilap egyik munkatársa is a Béke téri Magyar Kupa-meccset választotta vasárnap.

A sportnapilap a hétfői számában közel egyoldalas tudósítást közölt a találkozóról. Ebben többek között leírják, hogy a Béke téri aréna a “régi időket idézi”, továbbá hogy a gyepszőnyeg inkább hasonlít legelőre mint futballpályára, valamint azt is, hogy a lelátót töb helyen benőtte a gaz, és a kerítést nem festették le már vagy tíz éve.

Na igen. Aki ismeri a szigetországi viszonyokat, pontosan tudja, miről szól a tudósításnak ez a része, ugyanakkor azt is tudhatja, hogy a Csepel SC központi sporttelepe nem véletlenül néz ki úgy ahogy: közel nyolc éve egyetlen fillért sem költ rá a csepeli önkormányzat.

A Nemzeti Sport cikke korrekt különben “szurkolói szempontból” is:

“A legendás csepeli ultrák ezúttal sem hazudtolták meg önmagukat, a szervezők hiába költöztették át őket a erre a napra székház oldalára, ők ugyanúgy buzdították, éltették a csapatot, mint megszokott helyükről. Volt náluk dob, méretes zászlók, sálak, sapkák, és megállás nélkül énekeltek, mintha tehetségkutatón lennének.”

További részletek a meccsről a Csepel FC hivatalos honlapján, illetve Facebook-oldalán!

(Fotók: Facebook/Csepel FC, ill. Facebook/Csepel FC szimpatizánsai)