Most épp katonai képzést ígér a Fidesz Csepelen, de mi van a korábbi ígéretekkel?

Közzétéve

2020-ban, vagyis mintegy két év múlva akár be is indulhat a honvédségi kadétképzés a 21. kerület egyik szakiskolájában – ígérte meg a minap ki más, mint Németh Szilárd, Csepel feledhetetlen és megkerülhetetlen jótevője.

(Forrás: honvedelem.hu)

A régi rezsibiztos újabban ugyanis honvédelmi államtitkárként sündörög, a csepeli önkormányzat készséges közreműködésével. (A legkevésbé sem zavarna ez minket, ha Németh Szilárdot bárki bármire is megszavazta volna az elmúlt nyolc évben, ám ennek éppen az ellenkezője történt, kétszer.)

Másfelől a mi fideszes főemberünk annyi szépet és jót ígért már az elmúlt évben (évtizedben…), hogy Csepelhez képest az ígéret földje is csupán kietlen pusztaság.

Ha például már a honvédség a téma, halkan jegyezzük meg, hogy tudomásunk szerint a Németh Szilárd és a csepeli önkormányzat által a tavaszi kampány hevében beígért honvédségi toborzóiroda a mai napig nem nyitott meg, holott már április végén fogadnia kellett volna a hadsereg iránt érdeklődő csepelieket.

Persze a 21. kerületi lakosságot aligha ez a be nem váltott ígéret izgatja nap mint nap. Sokkal inkább az évek óta folyamatosan elmaradó infrastruktúra-fejlesztések, az elkerülőút folytatása, a Gubacsi híd újjáépítése, vagy a teljesen leromlott állapotú csepeli HÉV felújítása.

A csepeli emberek mindennapjait valóban meghatározó fejlesztésekre a Fidesz idén is nemet mondott a parlamentben, de legalább kiderült, hogy Németh Szilárd mer nagyot ígérni, meg olyat is, ami a lőtéri kutyát nem érdekli.