Gyerekek, fegyverbe! Németh Szilárd kiadta a parancsot

Közzétéve

A kerület hagyományos, Fut a Csepel elnevezésű szabadidős sportrendezvénye idén igen katonásra sikerült.

A csepeli öttusázók Facebook-oldalára kikerült képek tanúsága szerint Németh Szilárd továbbra is megkerülhetetlen a 21. kerületben, legalábbis az önkormányzat fideszes vezetése számára.

Csepel legrégebbi és legtöbb embert vonzó szabadtéri sporteseménye tavaly még “csak” egy szimpla családi- és sportnap volt. Azonban, miután tavasszal megint kikapott az országgyűlési választáson Csepelen, honvédelmi államtitkár lett Németh Szilárdból. És érdekes módon az idei Fut a Csepel már honvédelmi sportnap is volt:

Aminek akár még örülni is lehetne. Például azért, mert ha csak egy napra is, de lett végre a HM-kirendeltség Csepelen, amit még márciusban harangozott be Németh. (A kampány hevében beígért honvédségi toborzóirodának már április vége óta fogadnia kellene a hadsereg iránt érdeklődő kerületieket.)
Alapvetően azzal sincsen semmi probléma, hogy a rezsidémonok kergetése után Németh Szilárd  újabban a haza védelmét tartja a legfontosabbnak. Amikor azonban a legkisebb generációk hazafias nevelése a gránátvetővel való megismertetéssel kezdődik, az úgy visszaüt, hogy dobunk tőle egy hátast:

Másként fogalmazva: Németh Szilárd szombaton bemutatta, miért veszélyes, ha olyan ember kerül a haderő politikai vezetésének élére, akinek az ügybuzgósága általában kapitális túlkapásokban mutatkozik meg, és akinek ezek szerint a legkisebb is számít, ha önreklámozásról van szó.