Kiderült, mivel fog kampányolni a Fidesz Csepelen

Közzétéve

Ígéretekkel. Mi mással?

Választásokhoz közeledve a csepeliek megszokhatták már, hogy a helyi városvezetés két dolgot biztos nem spórol meg: Németh Szilárd folyamatos ajnározását, meg a folyamatos ígérgetést. Ezt tapasztalhatták a kerületben élők már 2010-ben is, aztán a 2014-es választási évben, és idén tavasszal is, amikor Németh Szilárd NASA-űrközpont nem, minden mást viszont beígért a “nevével fémjelzett” Weiss Manfréd Terv keretében.

Mivel ezúttal nem ugyanabban az évben kerül sor az országgyűlési és az önkormányzati választásra, teljesen logikus, hogy nem áll le a fideszes ígéretcunami sem: meg is jelent már a csepeli városvezetés félhivatalos blogján, hogy

felgyorsul Csepel fejlesztése.

A mindig jól értesült csepel.info cikke előrevetíti, mire készülhetnek a kerületben élők: “az új észak-csepeli hidak mellett extrémsport-park épül – vadvízi kajak- és BMX-centrum -, 12 ezer főt fogadni képes diákváros születik és 16 hektárnyi terület teljes rehabilitációja történik meg a lakosság és a versenysport céljaira.”

Ez mind nagyon szép,de biztos hogy ez a csepeliek legégetőbb szükséglete? Nem lehet hogy inkább korszerűsített HÉV-et, befjezett gerincutat, járható Gubacsi hidat meg egy rendes kórházat szeretnének?

Dehogynem.

Úgyhogy megy az ígérgetés erről is:

“A Jahn Ferenc Kórház fejlesztésére 30 milliárd forintot költ a kormány, a HÉV fejlesztését pedig a főváros tekinti kiemelt feladatnak. A Gubacsi hidak teljes felújítása is hamarosan megkezdődik”

– ígéri blogfelületén a csepeli Fidesz.

Lesz itt minden, tán még ingyensör is, csak győzzék kivárni a kerületiek.

Igaz ugyan, hogy a csepeliek számára fontos, a mindennapi életet meghatározó fejlesztésekre hosszú évek óta nem talál forrást a fideszes önkormányzat, sőt a Németh Szilárd által ismét elbukott választás után konkrétan is leszavazták a fideszes képviselők az erről szóló előterjesztéseket a parlamentben, de sebaj.

Lényeg, hogy már kiírták a közbeszerzést a csepeli Xtrém Park tervezésére, közben épül a Németh Szilárd-alapítvány 4,5 milliárd forintból megálmodott, saját bejáratú birkózócsarnoka,  lassan megkezdődik Németh Szilárd egykori gimnáziumának felújítása is 5 milliárdból (!), a tetejébe pedig hamarosan elkészül a kézilabdacsarnok is, amire 500 milliót szántak eredetileg, de végül akár egymilliárdba is kerülhet majd.

(Kiemelt kép: hudakjanos.blog.hu)