Pezsgő helyett zászlót bontottak Borbély Lénárdnak

Közzétéve

Pénz csak náluk van, eredmény csak náluk nincs, de az önkormányzati focisulinál azért ünnepelnek.

A csepeli labdarúgás jövője a Csepel Utánpótlás SE-nél futballozó gyermekekben rejlik

– jelentette ki Borbély Lénárd az önkormányzat fideszes vezetése által a 2014-es kampányban beígért, majd egy évre rá létre is hozott egyesület 3 éves születésnapján.

A polgármester a Hollandi úti ifjúsági központban rendezett ünnepségen egy szép emlékzászlót vehetett át, ami jól jelzi, hogy az önkormányzat által bőkezűen támogatott klub vezetői igen hálásak neki ezért.

(Forrás: csepel.hu)

Hogy a  mindössze 3 éve működő CSUSE a több mint 100 éves múltú csepeli futball felvirágzásának záloga volna, arról finoman szólva sincsen konszenzus, különösen a kerület jóval régebben működő, és jóval nagyobb eredményekkel  bíró klubjai tekintetében.

A Csep-Gól FC, a CSHC 94 FC (Halászi focisuli), valamint a 106 éves, négyszeres magyar bajnok Csepel FC mellett a CSUPE se taglétszámban, se eredményességben nem rúghat labdába, de ez nem zavarja az önkormányzatot, amely éppen új műfüves nagypályát épít magának, és csak magának.

Addig is azonban, amíg a Borbélyék által önkormányzati pénzből alapított, önkormányzati pénzből fenntartott CSUSE az új pályáját elfoglalhatja, szépen elfoglalta a Csepel SC központi sporttelepének centerpályáját.

Ami azért érdekes, mert a jelenlegi városvezetés elvileg 8 éve hadilábon áll a sporttelepet kezelő alapítvánnyal, mondván: annak tulajdonosi háttere és gazdálkodása egyformán átláthatatlan.

Azonban az alapítvány annyira azért mégsem büdös az önkormányzatnak, ha a saját csapatáról van szó.

Úgy tudjuk, 2019-ig érvényes szerződést kötöttek a centerpálya használatára az idén a Budapest-bajnokság negyedosztályában, összességében tehát a nyolcadik vonalban vitézkedő felnőttcsapatuk számára.

Ezt egyébként maga a polgármester is megerősítette a minapi ünnepségen, ahol a csepel.hu beszámolója szerint a Béke téri sportteleppel kapcsolatban elmondta: az egyesületnek még egy éves szerződése van a Csepel SC Alapítvánnyal.

Állítólag azt is megerősítette, hogy

ameddig ő a polgármester, nem fogja engedni, hogy ott lakóparkot létesítsenek, mert a Béke téri sporttelep közös értékünk.

Ez aztán szuper hír, mivel

a jelenlegi városvezetés olyan nagy becsben tartja a központi sporttelep létesítményeit, hogy nyolcadik éve hagyja rohadni őket.

Erről itt írtunk például részletesebben. De néha egy (vagy több) kép beszédesebb a legtöbb szónál, szóval mutatjuk, hogy néznek ki a nagy múltú Csepel SC létesítményei nyolc év fideszes városvezetés után.

Bajnokok Csarnoka
Bajnokok Csarnoka
Birkózócsarnok
Birkózócsarnok

Ja, és ha már a csepeli sport közös értékeinél tartunk. Tegnap volt egy éve, hogy elhunyt Tóth II József. A legendás Aranycsapat csepeli tagját tavaly még olyan szinten tisztelte a csepeli városvezetés, hogy szobrot is állított neki, annak ellenére, hogy Bozsi bácsi bevallottan nem akart saját emlékművet magának.

Nos, úgy tűnik, a legendás csepeli labdarúgó emlékének ápolását ma már meghagyják Tóth II klubjának. Legalábbis mostanáig sem a tavaly még nagyban szobrozó Borbély Lénárd, sem pedig Németh Szilárd Facebook-falán nem láttuk nyomát az évfordulónak, de a hivatalos önkormányzati portálon sem.

Egy éve hunyt el az Aranycsapat csepeli csatára