Hivatalosan is patkányinvázió van

Közzétéve

Ahogy arról korábban a 21óra is posztolt, az utóbbi időben nem kevés új lakóval bővült Budapest, ugyanis patkányok lepték el a fővárost, benne többek között Csepelt. Most erről a jelenségről jelent meg, hogy hivatalosan is sok a patkány a fővárosban.

A Napi.hu információi szerint ötvenszeresére nőtt Budapest patkányfertőzöttsége az elmúlt években.

Igaz, a legrosszabb helyzet a belvárosi kerületekben van, ahol a patkánnyal fertőzött  épületeket számolták és vetették a teljes épületállománnyal. Na most az 1 százalék ugyan csak a bejelentett esetekre vonatkozik, de az is több mint havi ezer bejelentést jelent. Ami a jó hír viszont, hogy az ÁNTSZ szerint fertőzéstől nem kell tartani, legalábbis ez a hatóság eddig nem adott ki riasztást fertőzött patkányok miatt.

A patkány-felszaporulás közvetlen kiváltó okáról a fent hivatkozott posztunkban részletesen foglalkoztunk, ugyanakkor a jelenség nyilvánvalóan nem független a 21. kerületben is egyre szembetűnőbb szemétszállítási zavaroktól sem.

Erről a Blikk írta meg a hétfői számában, hogy egyre nagyobb a szemétkáosz, mivel a fővárosi kerületekben lényegében leállt a szelektív hulladékszállítás.

Ennek hála, mára az a helyzet állt elő, hogy

vannak olyan kerületek, ahol már több mint három hete hiába várják a kukásokat, és kénytelenek a tárolók mellé rakni zsákokban a szemetet.

A Blikk úgy tudja, hogy a problémákat a hulladékszállítás három évvel ezelőtti központosítása és az állami kukásholding felállítása okozza. Addig ugyanis a helyi kukáscégek szedték be a szemétdíjat és abból gazdálkodtak, azóta pedig a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) gyűjti be a díjat a lakosságtól, és ezt osztja tovább a tényleges munkát végző kukáscégeknek. Ezt azonban jókora késéssel teszi meg: milliárdos elmaradásban vannak.

A céget felügyelő minisztérium szerint csak kommunikációs zavar lehet a kukáscégek és az állami kukaholding között, ez azonban aligha nyugtatja meg a patkányoktól és a szeméthegyektől rettegő, szenvedő csepeli lakosságot, akik az egészből napi szinten nagyjából ennyit látnak:

Csepel-Erdősor
Csepel-Csillagtelep