Elképesztő csepeli sportsiker született!

Közzétéve

Németh Szilárd ezúttal Borbély Lénárdot lepte meg egy szoborral, méghozzá a birkózósport ügyének kitartó szolgálatáért. Kár, hogy a kitartó szolgálatuk közben Csepelen a birkózás felnőtt szinten gyakorlatilag megszűnt létezni.

Magáról a kitüntetésről különben úgy értesültünk, hogy Kál Károly korábbi SZDSZ-es önkormányzati képviselő, a csepeli DK elnökségi tagja feltett egy szimpla kérdést a Facebook-oldalán:

Tudja-e valaki, mi épül az ÁMK tornacsarnoka mögött a Nyugdíjas házzal szemben, a Zrínyi utca tízemeletesek árnyékában – szólt a kérdés.

Nem kellett sokáig várnia a válaszra. “Kézilabda csarnok épül” – jött az információ első kézből. De jött aztán más is. Például Bercsik Károly fideszes önkormányzati képviselő, aki arról tájékoztatta politikustársát, hogy a Laurencz László nevét viselő csarnok emelkedik ott mindjárt.

“Ha jól tudom volt egy kézilabda csarnok Csepelen a Béke téren. Még most is megvan, de le van pukkanva. Kosár- és röplabdára is alkalmas volt. Nem lett volna azt célszerűbb felújítani és a köz javára üzemeltetni?”

– kérdezett vissza Kál, ami után aztán rendesen kinyílt a kommentláda.

Valaki szerint még jó lenne egy jégcsarnok, egy teniszkomplexum, meg egy golfpálya is a Kis-Duna parton épülő “Németh Szilárd-csarnok” mellé Csepelre, egy másik hozzászóló pedig még nagyobbat mert álmodni, amikor egy forma 1-es pályára gondolt, mondván: “kórház az úgy is van a környező kerületekben”…

Kiderült, hogy Ábel Attila fideszes alpolgármesternek még mindig az van beakadva, hogy a szocik márpedig igenis hogy le akarják dózerolni a Csepel SC-t, ezért nem a kerület központi sporttelepén fejleszti a Fidesz a sportot, hanem attól pár száz méterrel délnyugatra.

Ha viszont már a birkózás is szóba került, ide tartozik, hogy a hagyományosan erős csepeli birkózók bázisa, csakúgy mint a már említett labdás létesítmény a Csepel SC területén, egyaránt 2010 óta, vagyis a fideszes elmúltnyolcévben pukkantak le olyan szintre, hogy ma már lényegében alkalmatlanok a sportolásra.

A csepeli birkózók már egy ideje nem is használják a csarnokukat, helyette jelenleg egy általános iskola nem éppen birkózásra kitalált tornatermében húzzák meg magukat, a felnőttek pedig egytől egyig más klubokba, például a szomszédos erzsébeti klubba mentek át a magyar birkózósportot erősíteni…

Ez a sportág csepeli hagyományainak fényében önmagában is szégyen. Hát még ha hozzávesszük, hogy bár 8 éve egy fillért sem áldoznak rá, azért egy jó kis csarnokátnevezésre azért futotta tőlük: négy éve, 2014-ben még sikerült a közelmúltban elhunyt legendás csepeli edző Baracsi Imréről elnevezni a birkózók által is használt nehézatlétikai csarnokot. Értik?

A 14-szeres magyar bajnok felnőtt férfi röplabdacsapat pedig azért szűnt meg 2012 telén, mert az RC képtelen volt kifűteni a csarnokot, ahol a meccseit évtizedeken át rendezte.

És akkor még egy kicsit a Németh Szilárd felügyelete mellett állítólag éppen felvirágzó csepeli birkózósportról.

Kerületi nevelésű birkózóból egyetlenegy sincs a jelenleg zajló hazai rendezésű világbajnokságon.

Nem is nagyon lehet, ugyanis felnőtt versenyző legfeljebb papíron maradt mára a Csepelen. Persze a fideszes politikusok önfényezése azért maradt:

A valódi sikerek ugyan újabban elmaradnak Csepelen, de a fideszes politikusok gondoskodnak azért róla, hogy legyen mire büszkének lenni. (Forrás: Facebook.com/Németh Szlárd)

A Laurencz László nevét viselő leendő labdacsarnokról pedig még azt érdemes tudni, hogy akár egymilliárd forint közpénzt is áldozhatnak érte, pedig a projekt indulásakor még csak 500 milliót szántak rá.