Béke téri galambok találkozása a felcsúti turulokkal

Közzétéve

Azaz Csepel FC – Puskás Akadémia FC vasárnap a Béke téren. 

A felcsúti csapatot látja tehát vendégül a Csepel FC felnőtt labdarúgócsapata az NBIII Nyugat csoportjának 12. fordulójában. A több szempontból is érdekesnek ígérkező mérkőzést egyik csapat sem várja valami szárnyaló formában, ez azonban nem jelenti azt, hogy a kék-pirosaknak ne kellene minimum meghalni a pályán vasárnap kora délután.

Az a helyzet ugyanis, hogy

a nyáron alapos átalakuláson átesett szigetországi legénység a 10 eddig megszerzett pontjával jelenleg a tabella tizenötödik, vagyis kieső helyén tanyázik.

Nagy pánikra a bajnokság ezen szakaszában ez még nem kell okot adjon. De egy tucat forduló után azért nem kellene kiesésre állni. Ehhez a szigeti srácoknak holnap nyerni kell a felcsúti fiúk ellen, egy három pontos meccsel a batyuban valószínűleg el lehet kerülni a közvetlen veszélyzónából.

Némi bizakodásra adhat okot, hogy a khm… Csepel FC-nél cseppet jobban szituált Puskás Akadémia ifjai még rosszabb formát mutatnak az elmúlt hetekben, mint a mi fiaink: az elmúlt öt meccsükből mindössze kettőt tudtak döntetlenre hozni, a többit elvesztették. A Csepel FC hazai környezetben legutóbb legyőzte a PAFC II-t, tavaly szeptemberben 2-1-re sikerült nyerni.

S hogy miért írtuk a címben, hogy Béke téri galambok a felcsúti turulok ellen? Akik rendszeresen járnak ki a Csepel meccseire, azok tudják, hogy régi szokás a Béke téren galambokkal köszönteni a mérkőzések résztvevőit, a játékosokat, játékvezetőket, meg a mindig lelkes hazai, valamint vendég szurkolókat.

A Puskás Ferenc nevét a kispesti legenda egykori klubja elől (f)elvevő felcsúti labdarúgóakadémia pedig az új magyar sportmárka, az állítólag szintén lopott 2rule elnevezésű szerelésben lép pályára a 21. kerületben (ilyen névvel állítólag már évek óta működik egy nigériai ruhamárka).

A felcsútiak által csak csepeli csatára keresztelt összecsapásra az előrejelzések szerint békés, őszi időben kerül sor vasárnap délután 13:30-tól a Csepel Stadionban.