Nemzeti kukaforradalom: Csepelről is megindul a szemét a Kossuth térre?

Közzétéve

A hétvégén álltak ki a szocialisták a bejelentéssel: ha a hónap végig, azaz a hét közepéig nem lép a kormány a fővárosban eluralkodott szemételnemszállítási hullám ügyében, polgári engedetlenségi mozgalom keretében a Kossuth térre, a parlament elé vitetik a hetek óta el nem vitt szelektív szemetet.

Aznap Őrsi Gergely a II. kerületből, Szaniszló Sándor pedig a XVIII. kerületből vitt el nem szállított hulladékot a Kossuth térre, valószínűleg azért, hogy jelezzék: téved a kormány, ha azt képzeli, hogy csupán tréfadologról van szó.

Mivel ugyanakkor Csepel az egyik olyan kerülete Budapestnek, ahol hetek, hónapok óta vesztegel a szelektívhulladék-szállítás, rákérdeztünk a helyi MSZP-nél, volna-e valamiféle reakció a részükről a bejelentés kapcsán. Megkeresésünkre Szenteczky János, a párt 21. kerületi képviselője elmondta: abszolút egyetértenek a II. és a XVIII. kerületi kollégáikkal.

“Tűrhetetlen, hogy a csepeliek folyamatosan azzal szembesülnek, hogy az ország, a főváros, illetve a kerület fideszes vezetése másodrendű állampolgárként kezeli őket, például a hosszú évek óta halogatott közúti és közlekedési fejlesztések, vagy éppen a szemétszállítás kapcsán”

– tette hozzá.

A 21. kerületet érintő szemétszállítási és egyéb köztisztasági problémákról például itt írtunk.