Mit titkolnak Németh Szilárd birkózócsarnokánál?

Közzétéve

Kérdezi Szabó Szabolcs, miután nem engedték, hogy megnézze, hogy áll a a több mint kétmilliárdos Kis-Duna parti projekt.

A csepeli országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán számolt be az esetről. Posztjában azt írja,

gondoltam megnézem Németh Szilárd csepeli birkózócsarnokának az építését. Valamiért nem engedik!

Ez az a csarnok, amit egy olyan alapítvány  épít, ami első nekifutásra 2,4 milliárd  forint közpénzt kapott erre a Németh Szilárd által vezetett birkózószövetségen keresztül, és amit eredetileg Németh Szilárd lakcímére jegyeztettek be, és aminek ma is Németh Szilárd rendelkezik az alapítói jogaival.

Szabó Szabolcs szerint egyrészt azért szomorú, hogy az építkezésre hivatkozva nem engedték be az építkezésre (!), mert Németh Szilárd azt ígérte, hogy teljesen átlátható lesz a beruházás, ott nem fog ellopni senki egy forintot se.

Hát ha nem mutatják meg, akkor sajnos kénytelen vagyok kételkedni, mert az utcáról csak a betonelemeket lehet látni

– jegyzi meg.

Szabó egy fotót is mellékelt a posztjához, ezek szerint így áll most a birkózócsarnok:

Forrás: Facebook.com/Szabó Szabolcs

Másrészt, mint országgyűlési képviselő eddig minden közpénzből megvalósuló beruházást szó nélkül megtekinthetett, beleértve az új Puskás Ferenc Stadiont is. Szabót a Németh-féle beruházás kapcsán elsősorban az érdekelné, miként és hova vezetik el a csapadékot, hogy fogják megoldani a parkolást, milyen gépészeti berendezéseket építenek be stb.

A poszt alatti kommentek pedig arról árulkodnak, hogy az érintett csepelieket nem csak a fentiek érdeklik, hanem például az is, hogy mennyivel fogja megnövelni a környék forgalmát a helyi léptékben mindenképpen monumentális komplexum.

“Ha esetleg majd ide is buszoztatni szeretnének szurkolókat, befizetek rá, mi lesz a Hollandi úti forgalommal…..ami már így is bajos! Rengeteg a kérdés, de kit érdekelnek a helyi lakosok?” – kérdezi egyikük.

Erre persze ma még gond nélkül mondhatja a fideszes városvezetés, vagyis kimondva-kimondatlanul Németh Szilárd, hogy ide nem kell majd buszoztatni senkit, mert csőstül jön a nép, meg BKV-val. De

a lényeges kérdés továbbra is az, hogy jó helyen lesz-e a csarnok a Kis Duna parti zöldövezetben, illetve nem lenne-e jobb helye ott, ahol a csepeli birkózók évtizedekig világszínvonalú munkát végeztek, vagyis a központban, a Csepel SC sportcélra létrehozott sporttelepén?

Amelyen ma is áll a birkózócsarnok, csak az utóbbi 8 évben, önkormányzati támogatás híján totál lerohadva várja, hogy valami végre történjen vele.

Íme a legendás csepeli birkózóedzőről, Baracsi Imréről elnevezett nehézatlétikai csarnok napjainkban.