Az ellenzék nem kér Borbély Lénárd one-man show-jából

Közzétéve

Talán emlékeznek rá, a 21óra is beszámolt a csepeli önkormányzat legutóbbi éves közmeghallgatásáról, ami leginkább egy fideszes fórumra hasonlított. Ha esetleg nem, itt olvashatnak róla egy összefoglalót.

A fideszes városvezetők a tavalyi “közönségsikerükből” kiindulva most ősszel is hasonló módon tervezik megrendezni a közmeghallgatást, ám az idei felvonás egész biztosan nem lesz olyan, mint a tavalyi. Lehet, hogy a fideszes önkormányzati képviselők biodíszletként ezúttal is ott lesznek, az ellenzék viszont- a legutóbbi tapasztalatokból kiindulva – ezúttal nem fog elmenni rá, és a csepelieknek sem ajánják a “fideszes fórumon” való részvételt.

Előbb lássuk, mit mond a kerületi képviselőtestület legnagyobb ellenzéki frakciójának vezetője:

“a szocialista kepviselők nem kívánnak ezen a közmeghallgatásnak hívott fideszes fórumon részt venni, helyette aznap is aláírásokat fognak gyűjteni hazánk európai uniós ügyészséghez való csatlakozása érdekében.

Várjuk tehát a csepelieket a kitelepülőpultjainknál, annál is inkább, mert a magyar ügyészseg botrányos módon nem talált kifogást a miniszterelnök vejét érintő közvilágítási ügyben sem!”

– nyilatkozta Szenteczky János frakcióvezető.

Borka-Szász Tamás DK-s képviselő pedig a következő levelet küldte Borbély Lénárd polgármesternek:

Tisztelt Polgármester Úr!

A közmeghallgatáson sajnos munkaelfoglaltság miatt részt venni nem tudok.

Annyira sajnálom, hogy szavakat nem találok rá.

Egyben szeretném kifejezni őszinte együttérzésemet azon csepeli lakók felé, akik szabad idejüket feláldozva elmennek ezekre a közmeghallgatásnak csúfolt, alibi rendezvényekre.

Miközben az SZMSZ-ünk szerint a közmeghallgatást a Képviselő-testület tartja (és nem a polgármester!), 2010 óta minden meghallgatás rejtélyes okokból kizárólag a polgármester „one-man-show”-ját jelenti.

Kizárólag ő beszélhet, általában hosszú és dögunalmas prezentációkat tart az önkormányzati vezetés „fantasztikus sikereiről”, vagy éppen az aktuálisan kiadott központi fideszes propagandát tolja a lakók arcába.

Ezeken a polgármesternek kellene hallgatnia a közt, mégis a köz kénytelen hallgatni őt – és a csepeliek örülhetnek, ha nagy kegyesen pár kérdést engednek nekik a végén, maradék időben.

A Képviselő-testület többi tagját kérdezni nem lehet, a képviselők az elhangzottakhoz hozzá sem szólhatnak, érdemi kiegészítést nem tehetnek.

Oda vannak rendelve biodíszletnek, és ez szerintem még a kormánypárti képviselőkkel szemben is méltatlan eljárás.

A képviselőket megválasztó csepeli emberekről nem is beszélve…

Tisztelettel,

Borka-Szász Tamás

képviselő