Csepel FC: fényes siker, forradalmi szurkolás

Közzétéve

A délutánra lassan leszálló ködben is felemelő mérkőzést rendeztek vasárnap a Béke téren.

A hét utolsó napján az utolsó hazai meccsét játszotta a Csepel FC az NB III Nyugat csoportjának őszi évadában, a Nagykanizsa vendégeskedett a Csepel FC otthonában. A két, szebb napokat látott magyar klub meccsét  ezúttal nem csak a csepeli kék-pirosak és a zalai piros-kékek múltja tette különlegessé, hanem egy történelmi  évforduló is.

Pontosabban az évforduló, és a szigetországi szurkolósereg együtt varázsolta azzá. Mint megírtuk, látványos búcsúra készültek a kék-piros drukkerek, ezzel szerették volna emlékezetessé tenni a 2018-as szezon utolsó hazai meccsét.

A szurkolók tehát, ahogy ígérték, a mérkőzés alatt különböző koreográfiákkal és látványelemekkel buzdították a szigetországi legénységet, amelyre amúgy jótékony hatással volt a hazai pályákon ritkaságszámba menő lelkes szurkolás, 1-0-ra megnyerték ugyanis a meccset.

A mérkőzés hajrájához közeledve aztán ennél is szívet melengetőbb dolog történt. Sokan nem tudják, mert a hivatalos krónikák november 4-ét  jelölik meg az 1956-os forradalom leverésének napjaként, valójában egészen november 11-ig álltunk harcban a szovjet megszállókkal, méghozzá Csepelen.

Mivel a vasárnapi mérkőzés éppen november 11-ére esett, a szurkolók az 56. percben egy “Külvárosi makacs ellenállók” feliratot, valamint egy 56-os zászlót tűztek ki a lelátót a pályától elválasztó kerítésre.

Ezzel egyidőben kék-piros, illetve piros-fehér-zöld füstfelhőbe borították a 4-es számú állószektort, majd rázendítettek a híres Avanti ragazzi di Buda kezdetű szurkolói dalra, amellyel az olasz drukkerek a magyar forradalomra emlékeztek.

Bizony, egy nagyrészt egyszerű gyári munkásokból álló maroknyi csepeli csapat még egy héttel Budapest bevétele után is tartotta magát, ami büszkeséggel tölthet el minden szigetországit, függetlenül attól, hogy szereti-e a focit vagy sem.