Németh Szilárd bocsánatot kért, de a csepelieknek ez még kevés

Közzétéve

Németh Szilárd nem hivatalos csepeli képviselő olyat tett, mint talán még soha: beismerte, hogy hibázott, és bocsánatot kért érte.

Némileg árnyalja persze a képet, hogy Németh már csak az után volt hajlandó megkövetni az általa korábban lényegében lesorosozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet, hogy a Fővárosi Törvényszék november 19-én végrehajtást rendelt el ellene.

Ez után Németh még aznap megüzente az ügyvédjén keresztül, hogy hajlandó elnézést kérni az intézettől, és kifizetni a bíróság által kiszabott pénzbüntetést. A bocsánatkérő közlemény kedd délután  meg is jelent, akit érdekel, ide kattintva elolvashatja.

Németh Szilárd az intézet jó hírnevének megsértése miatt (valójában inkább a végrehajtás elkerülése miatt) még fizetni is hajlandó volt tehát, más kérdés, hogy a csepeli közkasszába sajnos a mai napig nem fizette be azt az 1 millió 380 ezres bírságot, amit a kerületi önkormányzatra a tavaszi kampányban gyakorlatilag miatta szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság.

Talán még emlékeznek: Németh Szilárd, a Fidesz jelöltje egyedül hangsúlyosabban jelent meg a Csepeli Hírmondóban, mint az összes többi jelölt együtt. Így a közpénzből kiadott újság még az NVB szerint is “alkalmassá vált arra, hogy megbontsa a jelölő szervezetek és jelöltek egyenlő esélyét a választói akarat formálásában.”

Szabó Szabolcs csepeli–soroksári országgyűlési képviselő  akkor fel is szólította Németh Szilárdot, hogy maga fizesse be a miatta kirótt büntetést, ám nem tudunk róla, hogy ez megtörtént volna.