Már plédre sincs pénz a csepeli mentőállomáson

Közzétéve

“A csepeli mentőállomáson nincs elég pléd, amivel betakarják a betegeket. Néha ottmarad, amikor kimennek, elkoszolódik, stb. Ha valakinél lenne felesleges…  Az orvosi ügyeleten adhatjátok le. Kérlek osszátok!”

– tette közzé egy csepeli lakos a Csepel Hol-Mi? nevű Facebook-csoportban a minap. A poszt alatti kommentekből kiderül, hogy aligha csupán rosszindulatú híresztelésről van szó, a bejegyzést jegyző nő ugyanis azt írja:

“Vittem 5 polár plédet. Aki ad, az az orvosi ügyeleten tudja leadni, én is csak véletlenül találkoztam 10 perc várakozás után a mentős gyermekügyelettel. Igen, szükség van a plédekre, ezt mondták.”

Az asszony egy fotót is kitett, amelyen valószínűleg az általa átadott plédek láthatók:

A történtek természetesen másokat sem hagytak hidegen.

Nagyon szomorú és szerintem a sok méregdrága és üresen tátongó stadion helyett a kormánytagok inkább ilyenre költenék a milliárdokat”

– jegyezte meg a csoport egyik tagja, egy másik viszont csak annyit írt: 

“Éljenek a stadionok!”

Nem ez az első eset, hogy mindennapi működési gondokra utaló hírek érkeznek a kerületi mentőállomásról. Tavaly ilyenkor az elavult fűtőberendezés okozott zavart. Akkor is magánfelajánlások révén sikerült megoldani a  problémát, viszont Borbély Lénárd polgármester azon melegében felkereste a mentősöket, hogy az önkormányzat segítségét ígérje, amint sikerült fűtést generálni a mentőállomáson.