Az önkormányzat úgy szereti a Csepel SC-t, hogy 8 éve hagyja rohadni

Közzétéve

Egy fillért nem fordított az önkormányzat az ország egyik legpatinásabb sportklubjának létesítményeire, mióta a Fidesz vette át a vezetést Csepelen.

Az önkormányzat gondoskodni szeretne a Csepel SC működtetéséről és felújításáról – írja a Fidesz-közeli csepel.info annak kapcsán, hogy a heti képviselőtestületi ülésen megint komoly vita volt a kerületi sportról. Az Ábel Attila alpolgármester által a Csepeliek Facebook-csoportban is megosztott cikk szerint

egyetlen sportcélú fejlesztési tervvel sem kereste meg az önkormányzatot a Csepel SC tulajdonosi köre az elmúlt nyolc évben.

Legalábbis ezt válaszolta az MSZP-s Takács Krisztián kérdésre Borbély Lénárd csepeli polgármester az önkormányzat testületi ülésén, hozzátéve, hogy minden terv, amivel az alapítvány tulajdonosai megkeresték az önkormányzatot, a sportlétesítmény lakóparkkal vagy plázával való beépítéséről szólt.

Borbély Lénárd szerint az önkormányzat örömmel venné át, fejlesztené a láthatóan szándékosan elhanyagolt, tönkre tett létesítményeket.

A 21órának nyilatkozó Takács Krisztián szerint viszont éppen a Németh Szilárd-vezette önkormányzat volt az, amely szándékosan elhanyagolta, és hagyta tönkemenni a Csepel SC központi létesítményeit.

“A jelenlegi fideszes városvezetés úgy szeretné fejleszteni a Csepel SC-t, hogy 2010-ben, amikor Németh Szilárddal az élen átvették a kerületet, azonnal megvontak minden támogatást tőle, beleértve a létesítmények fenntartására korábban adott pénzt is” – mondja.

Így nem volt fűtés például a labdás csarnokban, ahol a röplabdázók játszottak, a 14-szeres első osztályú csepeli klub meg is szűnt 2012-ben. De hasonló sorsra jutottak a birkózók is, akiknek a csarnokát szintén hagyták lerohadni, néhai elnöküket, Tóth Endrét pedig addig fúrták és jelentgették fel, amíg el nem hunyt szegény.

A csepeli birkózók által évtizedekig használt nehézatlétikai csarnok néhány évvel ezelőtt.
Ilyen állapotban hagyta el a 2014-ben Németh Szilárd által átvett birkózóklub a Csepel SC-t, ahol évtizedekig sportoltak a kerületi gyerekek és felnőtt versenyzők.

A Németh Szilárd által összekolompolt egyszemélyes birkózóalapítványba aztán most tudnak tenni 4 milliárd forint közpénzt, míg a hagyományos  klubok egy fillér támogatást nem kapnak – vázolta az állást tömören Takács Krisztián.

Közben az önkormányzat hagyományos csepeli klubok ellen alapított egyesületa ma is külön szerződéssel használja az alapítvány által kezelt létesítményeket, miközben a fideszes kommunikáció továbbra is homályos hátterű befektetői céghálóról szól  – hívta fel a figyelmet Borbély Lénárdék képmutatására.

Olyat, hogy a tradicionális helyi sportklub ellen a helyi városvezetés szervezzen egy ellenegyesületet, szerintem sehol a világon nem fordulhat elő, csak itt, a Németh Szilárd által felügyelt csepeli önkormányzatnál – tette hozzá Takács Krisztián.

“Ha a ferencvárosi, vagy az újpesti fideszes vezetés ezt meg merné lépni a Fradi vagy az UTE ellen, már rég nem lenne helyük az önkormányzatban. Persze a tradíció az számukra veszélyes, mert nekik nincsen.”

Ha az önkormányzat továbbra is hagyja pusztulni a létesítményeket, ha a röplabdások, a birkózók, a teniszezők után szándékosan elüldözi innen a vívókat, az RG-seket és mindenkit, akkor valóban egy szellem-sportteleppé válik az SC területe, és aztán valóban mehet az ingatlanspekuláció, amelynek tevőleges része a jelenlegi fideszes városvezetés – zárta mondandóját a szocialista képviselő.