A csepeli szocialisták támogatják a szombati szakszervezeti tüntetést

Közzétéve

Részt is vesznek rajta, mert “az úgynevezett rabszolgatörvény bevezetése ellen minden eszközzel tiltakozni kell”.

A jelenlegi formájában elfogadhatatlan a kormány javaslata, nagy károkat okoz a munkavállalóknak és uniós jogszabályt is sért
– fejtette ki Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a minap, hozzátéve, hogy

demonstrációt, sztrájkot és útlezárásokat is szervezhetnek a Munka törvénykönyvének módosítása miatt.

Az utóbbi évek egyik leggyalázatosabb intézkedésének tartják a szocialisták is a Munka törvénykönyvének módosítását, amely a túlórakeretek drasztikus növelését teszi lehetővé a munkáltatók számára. 

Az MSZP-Párbeszéd pedig népszavazást kezdeményez, hogy megakadályozza a munka törvénykönyvének munkaidő-beosztással kapcsolatos módosítását. Szerintük a törvénymódosítás gyakorlatilag a hatnapos munkahét bevezetését jelenti.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke közölte, a kormány paktumot köthetett a “rabszolgatörvény” miatt a multinacionális cégekkel.

A munkaerőhiányt úgy akarják orvosolni, hogy a magyar munkásokat még több munkára kényszerítik

mondta.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány állításával szemben a túlmunka vállalása nem lesz önkéntes, mert a már most is kiszolgáltatott dolgozóknak nem lesz választásuk, követniük kell a munkaadó érdekét.

Tóth Bertalan azt mondta, minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy ellenállásra buzdítsák a munkavállalókat, ezért támogatják és részt vesznek a szombati szakszervezeti demonstráción is. Úgy tudjuk, a szocialisták csepeli szervezete is részt vesz a szombati rendezvényen.