Lepedőn spórol a csepeliek kórháza, a pszichiátria pedig “tele van csótánnyal”

Közzétéve

Lepedőn és injekciós tűn kénytelen spórolni a csőd szélén álló Dél-pesti Kórház – írta meg a Magyar Hang. A hír aztán önálló életre kelt a csepeli közösségi médiában. 

A cikkből kiderül, hogy a csepelieket is ellátó kórház a leginkább legatyásodottabb egészségügyi intézmények egyike, már az egymilliárd forinthoz közelít az adósságállomány. A lap szerint ezért próbálják lefaragni az eszközbeszerzési költségeket, és olyan mindennapos használati tárgyakon spórolnak, mint a lepedő, a pelenka vagy az injekciós tű.

A kórház különböző osztályai már egymás között csereberélnek, így próbálják megoldani a felmerülő eszközhiányokat.

A totál legatyásított Dél-Pestiről szóló hír hamar népszerű lett a legnagyobb csepeli Facebook-csoportban: a legalább 50 hozzászólást generáló poszt alatti kommentek közül mi elsősorban Ábel Attila XXI. kerületi alpolgármesterét emelnénk ki, aki szerint az egész úgy ahogy van

“hazugság. Álhír. Pár napja a csepeli mentősöket mocskolták hasonlóval.”

A csepeli mentősök esetéről a 21óra is írt:

Már plédre sincs pénz a csepeli mentőállomáson

Azt ne mi, hanem az olvasó döntse el, hogy álhír-e vagy sem, az a kép mindenesetre, amelyen egy mentősruhás ember átvesz két pléddel kitömött szatyrot, azért szerintünk elég sokat mondó:

A csepeli alpolgármester pedig nagyot mondó, amikor azt írja:

az elmúlt száz év legnagyobb kórházfejlesztése zajlik.

Hogy hol, azt sajnos nem írta már oda, pedig kíváncsiak lennénk rá, merthogy a csepeliek szerint nem a Dél-Pesti Kórházban, az biztos.

Ott ugyanis

a kórház már mindenen spórol! Amikor bent voltam 2 hétig egy lift üzemelt, azzal szállítottak mindent! A betegek ételét és az elhunyt személyeket is

– írják.

Ábel Attila ha ennyire biztos a dolgában, ajánlom figyelmébe a kórház neurológiai osztályát ahol a nővérek és az orvosok hivatástudata tartja még egyben az ott folyó ellátást! Minden le van amortizálva az egész kórházban! A pszichiátriai osztály tele van csótánnyal!

– teszik hozzá.

Akit érdekel a teljes beszélgetés, látogasson el és kérje felvételét a Csepeliek Facebook-csoportba.