Lassan tényleg csak hálni jár a lélek a Csepel SC létesítményeibe

Közzétéve

Béke téri fojtogatókról ír egy hétvégi cikkében a csepeliek.blog. Az írás fő állítása, hogy

az önkormányzati támogatás megszűnése miatt a Csepel SC sportlétesítményeiben már nincs se fűtés, se melegvíz, a legendás termek állaga pedig finoman szólva is tragikus.

A blogfelület előbb idézi Borbély Lénárd polgármestert, aki szerint ha az önkormányzathoz kerülne a sporttelep ingatlanjait kezelő Csepel SC Alapítvány, azonnal hozzákezdenének a felújításokhoz.

A lényeg viszont a blog szerint, hogy továbbra sem lehet fejlesztéseket, felújításokat de még állagmegóvást is végezni a több száz sportolónak, köztük leginkább gyerekeknek otthont adó Béke téri Csepel SC sporttelepén.

A fideszes többségű testület tisztségviselői papagájként szajkózzák, hogy a terület tulajdonosa a Csepel SC Alapítvány (ami állításukkal ellentétben nem offshore hátterű) lakóparkot létesítene a helyszínen, ami nekik (mármint a fideszeseknek) köszönhetően nem valósulhat meg – írják.

Ezzel szemben az igazság az, hogy már az előző baloldali városvezetés sem szavazta meg a terveket, melyek jelentősen csorbították volna a területen a sportcélú fejlesztéseket.

Figyelemreméltó, ugyanakkor szánalmas a polgármester és köreinek a folyton- folyvást visszafelé mutogató kommunikációja, amiben kígyót- békát kiabálnak az előző városvezetésre, a

A bejegyzésben nem felejtik el megemlíteni, hogy miközben a jelenlegi fideszes városvezetők azt kommunikálják, hogy ők nem támogatnak egy homályos hátterű cég tulajdonában lévő sporttelepet, a mai napig szerződés köti őket a Csepel SC Alapítványhoz, ami lehetővé teszi, hogy az önkormányzat által közpénzen létrehozott és milliókkal támogatott labdarúgó egyesület sportolói használhassák a pályákat és az öltözőket, de karbantartásra egy fillért sem költenek.

Mindeközben a terület több sebből vérzik: az önkormányzati támogatás elmaradása miatt megszűnt a röplabda, a Németh Szilárd polgármestersége alatt Baracsi Imre nevét felvevő birkózócsarnok szó szerint rohad (a csepeli birkózók persze azonmód kimenekültek onnan), de már a vívók is másik otthon után néztek – olvasható a cikkben, amely Németh Szilárdnak is rendesen beolvas:

“Bezzeg Németh Szilárd magánalapítványának közel 5 milliárd forintból épülő Hollandi úti birkózó akadémiája nem szúrja a szemüket, ahhoz ingyen (!!) biztosították a frekventált, zöldövezeti területet”

A jelenlegi városvezetés mindent elkövet annak érdekében, hogy az általuk nem támogatott sportegyesületeket tönkre tegyék, 2014-es ígéretükből pedig (ami többek közt a Csepel SC Alapítvánnyal való megegyezést is tartalmazta) a világon semmi nem valósult meg – áll a cikkben.

Ez persze a blog szerint egy percig nem zavarja a csepeli polgármestert és alattvalóit. Továbbra is megy a sárdobálás, hazudozás, mellébeszélés, a pocskondiázás, kommunistázás és persze a kivéreztetés a Béke téri sporttelepen. Ahol –ha tetszik, ha nem – még ma is sokan sportolnak és szeretnének is sportolni párthovatartozástól, eszmétől, rendszertől  függetlenül.

(Forrás: csepeliek.blog.hu)