Az öttusázókat és a vívókat is kimenekítették a Béke téri romok alól

Közzétéve

“Átadták a csepeli öttusázók felújított tornatermét” – büszkélkedik a hivatalos önkormányzati média, természetesen Borbély Lénárd polgármesterrel az élen. A napokban átadott, de további fejlesztésekre váró teremmel kapcsolatban a csepeli öttusasportra rálátó olvasónk juttatott el néhány észrevételt.

Az első, amit meg kell említeni, hogy az új termet nem önkormányzati, hanem önerőből, illetve pályázati pénzekből építették. A második, hogy erre azért volt szükség, mert a Béke téri sporttelep nehézatlétikai csarnokában már elzárták a fűtést (köszönhetően a birkózók által felhalmozott közüzemi tartozásnak), így megoldást kellett találni a korábban ott készülő öttusázók és vívók számára is.

“Az önkormányzat egy árva petákkal sem támogatta az öttusázók projektjét, Borbély és Morovik csupán azért voltak ott az átadáson, mert illendőségből meg lettek hívva” – írja olvasónk.

A csepeli strand területén álló tornaterem az öttusázók és vívók új otthonává válhat, amely Sárfalvi Béla csepeli öttusázó és edző nevét viseli majd. Ha már a legendás edzőkről elnevezett létesítményekről van szó: szinte napra pontosan hét esztendeje, 2011. december 9 -én vette fel Baracsi Imre nevét a már említett Béke téri nehézatlétikai csarnok.

Ahol mára minden az enyészeté lett, az egykor rettegett Csepeli Birkózó Clubot a “futottak még kategóriájában” tartják számon, saját otthona nincs, versenyzői, szakemberei nagy számban igazoltak el a XXI. kerületből a jelenlegi, Németh Szilárdhoz köthető klubvezetés dilettantizmusa miatt.

A Béke téri állapotokról legutóbb itt írtunk részletesebben:

Lassan tényleg csak hálni jár a lélek a Csepel SC létesítményeibe