A városvezetés hallani sem akar a csepeli dolgozók túlmunkájának szabályozásáról

Közzétéve

Mint megírtuk, a kerületi önkormányzati cégeknél alkalmazott emberek túlmunkáját maximalizálnák a csepeli szocialisták. Erről a hét első napján egy rendelettervezetet is benyújtottak, és arra szólították fel Németh Szilárdot, valamint Borbély Lénárdot, hogy támogassák a javaslatukat az önkormányzat csütörtöki testületi ülésén.

Az MSZP-s előterjesztés szerint az éves túlmunkát akár 400 óráig felemelő fideszes “rabszolgatörvény”ellen rendeletben írnák elő a kerületi önkormányzati tulajdonú társaságoknak, mennyi túlórát rendelhetnek el a dolgozóiknak.

Az MSZP-sek 250 órában maximalizálnák ezeknél a cégeknél az éves túlórakeretet, vagyis lényegében

kivonnák a Fidesz által a parlamentben elfogadott jogszabály hatálya alól az érintett csepelieket 2019. január elsejétől.

Ám a csepeli városvezetés hallani sem akar a csepeli dolgozók túlmunkáját szabályzó javaslatról. Szenteczky János MSZP-frakcióvezető a 21órát úgy tájékoztatta, hogy

a kerületi jegyző még az előterjesztésük napirendre vételét is elutasította, mondván: az csorbítaná a csepeli önkormányzati cégvezetők jogkörét.

“Ez azt jelenti, hogy Borbély Lénárdék itt Csepelen élni akarnak a rabszolgatörvénnyel, vagyis a Fidesz által az országgyűlésben elfogadott 400 órás túlórakeretet ki kívánja használni a fideszes városvezetés” – értékelte a jegyzői döntést a szocialista politikus.

Az pedig, hogy a jelenlegi városvezetés napirendre sem vette ezt a csepeli dolgozókat érintő javaslatot, jellemző a fideszes hatralomgyakorlásra – jegyezte meg Szenteczky János.