Jótékonyságból jeles

Közzétéve

Öt tucat csepeli családnak sikerült segíteni pénteken a Csepelért Egyesület és a 21. kerületi szocialisták közös karácsonyi akciója keretében. 

Egyesületünk ma 60 csepeli család ünnepét tudta szebbé varázsolni! Az utolsó szálig kiosztott kis fenyők a képeken még összekötözve láthatók, de Szentestére színpompás karácsonyfa válik belőlük, amihez idén egy-egy csomag szaloncukorral is hozzá tudtunk járulni. Köszönjük a tagjainknak, a támogatóinknak, a Csepeli Munkásotthonnak és a kerületi szocialistáknak az önzetlen segítséget és felajánlásokat!

– írta ki Facebook-oldalára a Csepelért Egyesület. A civilek néhány fotót is megosztottak a péntek délután a Munkásotthon udvarán rendezett fenyőfaosztásról:

A szervező civilek a 21órának az akcióval kapcsolatban  elmondták, már tavaly is sokan jelentkeztek az egyesületi fenyőfákért, idén pedig szintén azt tapasztalták, hogy van igény Csepelen az ilyen típusú segítségnyújtásra.

Nagyon örülünk, hogy ha csak egy kicsivel is, de könnyebbé és szebbé tudtuk tenni néhány csepeli család ünnepét.

Jó volt látni a szüleikkel érkező gyerekek arcát, amikor az ajándék szaloncukrot meglátták, a kisnyugdíjból élő idősek pedig a elsősorban az idén igen drága fenyőfának örültek – árulták el, hozzátéve: tévedés azt hinni, hogy egy-egy ilyen akcióra ma már csupán a szegények mozdulnak meg, egyre több alsó-középosztálybeli családnak is gondot jelent az ünnepi kellékek beszerzése.