Bangóné: “Kitartunk!” Németh: “Ez elfogadhatatlan!”

Közzétéve

Egy héttel karácsonyi ünnepek előtt sem csillapodnak az indulatok a kormánypártok, és a magyar dolgozókért egyre egységesebben fellépő ellenzék között. A fideszes rabszolgatörvény miatt indult tiltakozások hétfőn a közmédiánál folytatódtak, csepeli főszereplőkkel.

“Kitartunk” – üzente az MTVA óbudai székházából Bangóné Borbély Ildikó, ahol ellenzéki képviselőtársaival azért demonstrálnak, hogy beolvassák a vasárnapi ellenzéki tüntetésen megfogalmazott öt pontos petíciót.

Az MSZP csepeli elnöke egyike azoknak az ellenzéki képviselőknek, akik hétfő reggel óta az MTVA Kunigunda úti központjába bejutva próbálják elérni, hogy a magyar televízióban beolvassák az ellenzék öt pontos petícióját. A szocialista országgyűlési képviselő próbált egy stúdióba bemenni, de az MTVA székházában tartózkodó biztonsági őrök azonnal rávetették magukat.

Több képviselőtársa ekkor a segítségére sietett, aztán őket is fizikai erőszakot alkalmazva tolták el – írta meg a Hírklikk.hu. Bangóné Borbély Ildikó a vasárnapi, tízezres tüntetésen is főszerepbe került: az egyik színpadi felszólalóként arról beszélt, büszke nőként nem fél a hatalomtól, és az 1 millió 600 ezer magyar kiskorú gyermekért állt ki a színpadra, akik tűlük, felnőttektől várják, hogy megvédjék a jövőjüket.

Közben a maga módján Németh Szilárd is értékelte a fideszes rabszolgatörvény miatt indult tiltakozásokat. A magát továbbra is a csepeliek országgyűlési képviselőnek tartó Németh a Facebook-oldalára az eseményekkel kapcsolatban azt írta, az ellenzéki politikusok az MTVA székháznál  agresszívan visszaélnek a képviselői hatalmukkal, erőszakkal akarnak beavatkozni egy szerkesztőség működésébe, és meg akarják félemlíteni az újságírókat.

“Ez elfogadhatatlan!” – írta, de annyit még hozzátett, hogy “ezek a bevándorláspárti Soros-hálózat módszerei”.