Csepeli atlétákkal ünnepelte magát a városvezetés

Közzétéve

Korábban amikor támogatást kellett volna adni, nem voltak sehol – írja olvasónk.

Évzáró ünnepséget tartott a Csepeli Diák Atlétikai Club (Csepeli DAC) a napokban. Az évzáróra a klub elnöke, Vágó Imréné korábbi csepeli rendőrkapitány-asszony olyan illusztris társaságot verbuvált össze, mint Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester, vagy épp Morovik Attila alpolgármester felesége, a kerületi Arany János iskola igazgatója – adta hírül a csepel.info

A gyerekek biztosan nagyon örültek a magas rangú vendégeknek, akikkel együtt vacsorázhattak, azonban itt érdemes megállni egy kicsit.  A cikkben ugyanis többek közt azolvasható, hogy Fehér Gábor edző “beszámolt még arról, hogy a kerület három iskolájában is, az Arany Jánosban, a Kazinczyban és a Jedlikben készülhetnek fel a versenyekre a diákok. Továbbá megköszönte a támogatók közül az önkormányzat legjelentősebb anyagi segítségét, amelynek köszönhetően sportszereket és felszereléseket vásároltak az egyesületnek.”

A Csepeli DAC székhelye jelenleg is a Csepel SC Béke téri sporttelepén van, csak a téli időszakokban vonulnak be az iskolákba. Bizony, amint jön a tavasz, az atléták máris az önkormányzat által folyamatosan szapult Béke téri létesítmény rekortánján róják a köröket, ugorják a távolt, hajítják a gerelyt, vetik a diszkoszt – ingyen és bérmentve.

A cikkben szó esik a 2015-ben elhunyt Deák Balázsról is, aki haláláig hosszú évtizedeken át szolgálta télen-nyáron, hóban-fagyban a csepeli atlétikasportot, és sokak szerint a Csepeli DAC lelke volt.

Egy a csepeli sportéletre rálátó olvasónk jelzése alapján úgy tudjuk, Deák

hosszú éveken át küzdött azért, hogy támogatást kapjanak az önkormányzattól, hiába. Először Németh Szilárd korábbi, majd Borbély Lénárd jelenlegi polgármester ígérgetett neki, de amikor pénzt kellett volna adni, elérhetetlenek voltak.

“Az utolsó időben már nagyon el volt keseredve, de úgy fest, ez már el van felejtve, minden szép, minden jó, lesz új otthonuk is, de amíg az nincs meg, jó lesz a Béke téri stadion rekortánja is…” – fogalmazott olvasónk.

A csepeli atlétáknak ezúton is gratulálunk az idei évben elért eredményeikhez, amelyek valóban méltók Deák Balázs örökségéhez!

(Kiemelt kép: csepel.hu)