Beolvastak a Hírmondónak – közös ellenzéki kiállás Csepelen

Közzétéve

A dolgozókért, és a XXI. kerületi embereket érintő kormányzati intézkedésekkel szemben állt ki az ellenzék a Csepeli Hírmondó szerkesztőségénél csütörtökön.

Ilyen még nem volt: közösen demonstráltak az ellenzéki pártok és civilek csütörtök délután Csepelen. Az MSZP és DK, valamint az LMP helyi képviselői mellett a Momentum, a Párbeszéd, valamint a Csepelért Egyesület tagjai is jelen voltak.

A Csepeli Hírmondó Árpád utcai szerkesztősége előtt Takács Mónika önkormányzati képviselő, az MSZP-Párbeszéd csepeli polgármester-jelöltje felolvasta azt a levelet, amit az önkormányzat által kiadott és terjesztett laphoz kívántak eljuttattni, és amit az összes kerületi ellenzéki képviselő az MSZP-től a Jobbikig aláírt.

Ebben emlékeztetnek, hogy december 17-én hétfőn a közpénzből fenntartott állami televízió Kunigunda úti székházában botrányos körülmények között, erőszakot alkalmazva megtagadták a Kossuth téri tüntetők által megfogalmazott követelések beolvasását.

A levél lényege azonban, hogy a pártok és civilek arra szólítják fel a Hírmondó szerkesztőségét, hogy a következő számukban egész oldalas hirdetésben hozzák le az ellenzék ötpontos petícióját, ami

a rabszolgatörvény visszavonását,
a kevesebb rendőri túlórát,
a független bíróságokat,
az európai ügyészséget,
és a független közmédiát

célozza.

“A Csepeli Hírmondó következő számában az ellenzék mellékelt öt pontos petícióját 1/1-es méretben, fizetett hirdetésként leközölni szíveskedjenek” – írják és felhívják szerkesztők figyelmét, hogy “a Csepeli Hírmondó teljes egészében közpénzből, a csepeliek adóforintjaiból kiadott újság, a fenti ügyek pedig egyértelműen a csepelieket érintő közügyek”.

A lap szerkesztősége részéről végül senki nem vette át a levelet és a petíciót (úgy tűnt, senki nem is tartózkodik a lap szerkesztőségének kijelölt épületszárnyban), így a demonstráció résztvevői kifüggesztették az öt pontos kiálványt a bejáratra, valamint az épület homlokzatára, és azt mondták, elektronikus úton is eljuttatják azt a Csepeli Hírmondó szerkesztőihez.

Az ellenzék közös demonstrációjának Facebook-közvetítését alább lehet visszanézni:

A Csepeli Hírmondó, Csepel közmédiája, az Önkormányzat tartja fenn, és minden háztartásba eljut. Közös megmozdulásunk célja, hogy a független tájékoztatás érdekében jelenjen meg az ellenzék 5 pontos követelése az újságban.

Közzétette: Dukán András Ferenc – Momentum – 2018. december 20., csütörtök