Felszámolás fenyegeti az utolsó csepeli szerszámgyárat

Közzétéve

Tragikus helyzetben a csepeli ipar maradéka – jelent meg csütörtökön az Indexen. A portál cikke arról szól, hogy nagyon rossz hírek csordogálnak az utolsó nagy csepeli szerszámgyártó cég felől.

A tőzsdén is jegyzett Csepel Holding Nyrt. árfolyama 980 forinton kezdte az évet, ma 760 forint. A szerszámgyártó mélyrepülésének okait is feltáró irás kitér arra, hogy

az egykor hatalmas csepeli iparbirodalom egyik utolsó bástyája, illetve meghatározó leányvállalata, az Excel Csepel nagyon nincs jó helyzetben.

Habár év közben még úgy tűnt, hogy a cég szingapúri tulajdonosa továbbra is tol pénzt a vállalatba, a társaság közleménye szerint ez nem valósult meg.
A vergődő cég az idén egyszer amúgy kicsit fellendült, de valójában a társaság tulajdonosai az elmúlt években csak ígérgettek – írja az Index.

A magas hozzáadott értékű szerszámokat gyártó cég korábban az orosz államvasutaktól remélt egy nagy megrendelést, illetve szó volt egy Dubai toronyház gépesítési projektjéről is, de ezekből valahogy sosem sikerült tartós sikert és tőkét kovácsolni – derül ki.

Hogy ennek mi az oka, arra az Index cikke már nem tér ki, mi pedig találgatni nem szeretnénk, ezért csupán arra emlékeztetünk, hogy Borbély Lénárd 2014-es polgármesteri programjának egyik kiemelt ígérete éppen a csepeli ipar, a csepeli vállalkozások kiemelt támogatása volt.

Ehhez képest az egykori vasművekből származó korábbi információink szerint az ott működő cégek vezetői már annak is örülnének, ha a XXI. kerület fideszes vezetése kihajtana pár tucat közmunkást, meg néhány konténeres kocsit, hogy eltermeljék az illegális szeméthalmokat.