Hétszerhárom 21 – (múlt) heti összefoglaló

Közzétéve

Szokásos hírösszefoglalónkkal ezúttal nem a hét, hanem az év utolsó napján jelentkezünk. Nézzük, mi volt az elmúlt bő hét három legfontosabb híre Csepelen!

Benézhette a csepeli városvezetés az MSZP rabszolgatörvény-ellenes előterjesztésének elutasítását. Az volt ugyanis az indoklás, hogy a javaslat, ami kivonná az önkormányzati cégek dolgozóit a túlóratörvény hatálya alól, jogilag nem állja meg a helyét, mivel csorbítaná a csepeli önkormányzati cégvezetők jogkörét. Csakhogy a törvény lehetőséget ad arra, hogy a kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságokban az önkormányzat a munkavállalók érdekeinek szem előtt tartásával utasítsa a cégek vezetőit, hogy ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt. Részletek:

Rabszolgatörvény: ezt csúnyán benézhette a csepeli városvezetés

Tragikus helyzetben a csepeli ipar maradéka – írtuk pénteken. Valóban nagyon rossz hírek csordogálnak az utolsó nagy csepeli szerszámgyártó cég felől, pedig a csepeli városvezetés folymatosan a valaha igen acélos ipar feltámasztását, illetve a helyi vállalatok támogatását ígéri a XXI. kerületben:

Felszámolás fenyegeti az utolsó csepeli szerszámgyárat

Természetesen az év utolsó napjai sem múlhattak el némi Németh Szilárd nélkül: Ünnepi hangulat ide vagy oda, Németh “Szikla” Szilárd még migránsozott egy ízeset a minap, az ellenzéki képviselőnőket meg hataloméhes hazudozóknak titulálta. Ha érdekli, hogy reagált erre képviselőtársa, a csepeli MSZP-t vezető Bangóné Borbély Ildikó, kattintson az alábbi hírre:

A maguk módján üzentek a csepeli képviselők karácsony alkalmából