Takács Mónika: Gyertek, lássatok, dolgozzatok!

Közzétéve

“Most megmutathatják mit tudnak!” – üzente az erősen narancsos színezetű felügyelőbizottság tagjainak a Csepeli Munkásotthon vezetője.

A csepeli Fidesz érdekét, illetve a saját bosszúvágyát szolgáló Lex Munkásotthon törvényt 2015-ben nyújtotta be Németh Szilárd. Ez lehetővé tette, hogy névleg rátegye a kezét a Csepeli Munkásotthon Alapítványra, mely a nagy múltú kultúrházat működteti. Ám a Németh mögött álló kuratóriumot az elmúlt években többszöri próbálkozás után sem sikerült lecserélni. Ezért tavaly év végén lecserélték az alapítvány teljes felügyelő bizottságát.

Az idő halad, hatalmasék pedig tovább ármánykodnak – indított a Munkásotthon igazgatója, az MSZP-Párbeszéd csepeli polgármesterjelöltje abban a posztban, amiben a fideszes városvezetés által 2010 óta véreztetett intézmény újabb vegzálásáról ír.

Két és fél év után leesett a tantusz a kulturális intézmény alapítói jogait a Németh Szilárd révén megkaparintó Csepeli Városkép Kft.-nél – írta, utalva arra, hogy a Lex Munkásotthon törvény hatályba lépése után az alapítói jogok gyakorlására kijelölt kerületi cég éppen Németh Szilárdot jelölte egy személyes kurátorrá a Csepeli Munkásotthon Alapítványba, aki azonban azóta sem bírt hozzáférni a házhoz.

Az új felügyelők gyorsan be is mutatkoztak: december közepén jelezték, hogy a Munkásotthon vezetése szedje össze az elmúlt 3 év minden egyes dokumantumát, mert elvinnék vizsgálgatni.

“Ebből rögtön kiderült, hogy lövésük sincs a szakmáról

– írta Takács Mónika.

Az év utolsó hónapja kulturális szempontból csúcsidőszak, rengeteg rendezvénnyel és az ezzel járó munkával, így több év anyagait átadás-átvétellel összeállítani rövid időn belül lehetetlen. Ugyanakkor helyszíni vizsgálatra van lehetőség – hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy a napokban várják a vizsgálatot.

A Munkásotthon új felügyelőbizottsága Takács Mónika szerint kizárólag Németh Szilárdhoz köthető személyekből áll. Az elnöke Süle László, a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője. Az egyik tagja Samna Gábor, Borbély Lénárd jelenlegi polgármester kabinetfőnöke, a másik pedig Gál Balázs, akit szorosan Németh Szilárd mellett látni.

Ráadásul, mint írta, időközben az öt tagból álló kuratórium egyik tagja, Sára Ernő lemondott. Az alapítói jogok gyakorlója, vagyis a Csepeli Városkép Kft. már ajánlott is helyette valakit: Scheuer Gyulát, az ELTE kancellárját, aki véletlenül épp Németh Szilárd ajánlásával nyerte el a pozícióját.

“Túl sok ebben a történetben a Németh Szilárd, nemde?” – tette fel a kérdést Takács Mónika, aki a Facebook-posztjában arra buzdította a gyanúsan fideszes felügyelőbizottságot, hogy jöjjenek, és lássanak neki a munkájuknak. “Most megmutathatják mit tudnak!” – írta.