Cserben hagyott nyugdíjasok: a XV. kerület már lépett

Közzétéve

Mint arról ma minden létező magyarországi médium beszámolt:

késnek a januári nyugdíjak.

Hogy miért késnek, arról például itt olvashatnak részletesebben. Azt sem ecsetelnénk különösebben hosszasan, miért húsba vágó a decemberi kiköltekezés után, hogy minimum napokat kell várni a várva várt ellátásra. Jól tudják ezt azok a csepeli kisnyugdíjasok, akik nemhogy hónapról hónapra, de napról napra élnek, akiknél minden forintnak megvan a helye.

Ami viszont nekünk XXI. kerületi hírblogként a történtekkel kapcsolatban szemet szúrt, hogy ebben a helyzetben a

A XV. kerület gyorssegélyt ad megszorult nyugdíjasoknak.

Németh Angéla, a kerület baloldali polgármestere ugyanis a hír hallatán úgy döntött, étkezési utalvánnyal és meghosszabbított ügyfélfogadással segít a XV. kerületi önkormányzat a késedelmes folyósítás miatt. A kerület honlapján olvasható polgármesteri tájékoztatás szerint ez konkrétan azt jelenti, hogy ma meghosszabbított ügyfélfogadást tart 18 óráig a Polgármesteri Hivatal, ahol az érintettek étkezési utalványokat vehetnek át a nyugdíj késése miatti nehézségek áthidalására.

“A XV. kerületi önkormányzat vezetése is értesült róla, hogy késnek a januári nyugdíjak. Így egyelőre bizonytalan, hogy mikor juthatnak a nyugellátáshoz a kerületi nyugdíjasok, erre a hétvége előtt kevés esély mutatkozik. Ebben a helyzetben nekünk kell segítenünk”

írja Németh Angéla.

Kíváncsiságból megnéztük, hogy hasonló reakció történt-e a szociális érzékenységéről messze földön híres XXI. kerületi önkormányzat részéről. De sem a csepeli önkormányzat honlapján, sem a csepeli polgármester hivatalos Facebook-oldalán nem találtuk nyomát ilyen vagy hasonló intézkedésnek.

A csepeli vonatkozással nem bíró, cserébe a Fidesz-kormány propagandáját erősítő országos híreket nagy lelkesedéssel lehozó csepel.hu-n egy szó sincs a kerület több tízezer nyugdíjasát közvetlenól érintő csúszásról. De megtudhatjuk például, hogy 10 éve történt a csepeli kettős gyilkosság, vagy hogy mikor jönnek a kéményseprők.