Elindul a felkészülés a Csepel FC-nél

Közzétéve

Ma délután megkezdi a felkészülést a Csepel FC felnőtt csapata az NB III Nyugati csoportjának tavaszi szezonjára, amelynek 12. helyről vághat neki. A kék-piros társulat őszét értékelő Tamás Zoltán vezetőedző a téli felkészülésről is beszélt.

Az őszi szezonról

Mint ismert, a nyáron rengeteg alapember távozott a szigetországiaktól, az előző keretből csupán hét futballista maradt, Tamásinak és a stábjának így a nulláról kellett csapatot építeni.

Az első edzésen közel 50 ember vett részt, belőlük kellett kiválaszatni azt a 17- 18 játékost, akiket aztán le is tudtunk igazolni. Bertalan Zsolt pályaedzőmmel irgalmatlan mennyiségű munkát fektettünk a keret kialakításába a rendelkezésünkre álló, meglehetősen szerény anyagi lehetőségek közepette

– idézte fel a Csepel FC honlapjának a nyári érkezését Tamási Zoltán.

Ennek függvényében csodákat nem lehetett várni a csapattól az ősszel: “olyan együttest igyekeztünk kialakítani a nyári, szűk 4 hét felkészülési idő alatt, ami a stabil védekezést és kontrajátékot helyezi előtérbe. Az ennek ellenére nem kevés kapott gól okát Tamási nem annyira csapat, mint inkább egyéni szintű  hibáknak tudja be, amelyek fegyelmezett játékkal kiküszöbölhetők.

A másik kardinális kérdés a vasgyári alakulatunk idegenben finoman szólva sem acélos produkciója. “Idegenben valami oknál fogva egész egyszerűen nem tudunk élni a lehetőségeinkkel, hiába vagyunk 60-70 percig pariban a házigazdákkal” – hangzott el Tamási Zoltántól.

Ez szerinte a rutintalanság és a nem megfelelő erőnlét számlájára egyaránt írható, az utóbbi oka a rövid felkészülési időszak, de ne feledkezzünk meg arról se, hogy a keret java munka és tanulás után tud csak edzésre járni, ami megintcsak jókora hátrányt jelent  mondjuk egy Vidi II vagy egy FC Ajka szintű csapatokhoz képest.

A magyar harmadosztályban hagyományosan hosszú téli pihenő, illetve felkészülési időszakban ugyanakkor 6 hete lesz a Csepelnek arra, hogy megfelelő fizikális alapot szerezzen a tavaszi szezonra, a csapat mellett ennek érdekében külön erőnléti is fog dolgozni.

A célokról

Megfelelő erőnléttel és taktikával, valamint 3-4 játékos leigazolásával nagy lépést tudnánk tenni céljaink eléréséhez. Arra a kérdésre, hogy mit vár a tavasztól, Tamási azt mondta,

azon dolgozunk, hogy a Csepel FC minden körülmények között bennmaradjon az NB III -ban!

“Mindenképpen olyan játékot várok, aminek eredményeképpen jelentősen csökken kapott góljaink száma, és olyan produktumot, ami sok örömet okoz majd szurkolóinknak is. Egy jó rajt mindenképpen stabilitást adhatna a csapatnak és remélhetőleg kedvet a drukkereknek is, hogy minél nagyobb számban jöjjenek ki a Béke térre és biztassák a srácokat. Szeretnénk, ha az őszinél is többen látogatnának ki a meccseinkre, amit jó játékkal és legfőképpen győzelmekkel szeretnénk meghálálni!” – fogalmazott a vezetőedző.

A felkészülésről

A január 14-én induló felkészülés javarészét Budatétényben végezzük. Ez önmagában sem a legideálisabb helyzet, hiszen nem a saját, megszokott környezetünkben készülünk hat héten keresztül (heti 6 alkalommal), de legalább olyan létesítményben, ahol a terveink szerint becsülettel el tudjuk végezni a felkészülést. Természetesen a programban szerepel jó néhány felkészülési találkozó is, melyek időpontjai nyilvánosak lesznek. Ha minden igaz, az első edzőmeccset a Vízművek ellen játsszuk majd.

A Tamási Zoltánnal készült interjú teljes terjedelemben a Csepel FC hivatalos honlapján olvasható!