Alig nyitott ki, már be is zárt a pavilonsor egyik üzlete

Közzétéve

A nyáron nyitott pavilonsor három üzlethelyisége közül az egyik az új év első napjaiban húzta le a rolót– hívta fel egyik olvasónk a figyelmet.

Mint tudott, 2017-ben a csepeli főtéren új üzlethelyiségek kialakításába kezdett az önkormányzat, amely egyébként 8 éve megszállottan alakítja át, illetve keresztül-kasul a Szent Imre teret. A régiek helyén felhúzott új pavilonokban minden modern igényt kielégítő, szuper szolgáltatásokat vehetnek igénybe az arra járó csepeliek – ígérték Borbély Lénárdék, majd egy tervpályázatot követően hozzá is láttak a bazársor kiépítésének.

2018 nyarán első körben egy pékség, egy hobbibolt létesült, és egy újságos is volt, egészen január 6-ig. Az eredeti rendeltetése szerint mindenféle nyomtatott lapokat árusító üzlet üveghomlokzatán ma is ott van a kiírás:

(Forrás: Facebook)

Pedig Borbély Lénárd polgármester tavaly novemberben, a szokásos éves sikerbeszámolójában még büszkén újságolta, hogy “felújították a Szent Imre teret, ahol vadonatúj pavilonsor épült. Minden helyiségnek van már bérlője, legkésőbb jövő márciusig valamennyi pavilonban fogadják a vendégeket.”

Bealkonyodott.

Hogy mi az oka a bezárásnak, egyelőre csak találgathatják a csepeliek, tudomásunk szerint legalábbis sem az önkormányzat, sem a helyiség bérlője nem kommentálták a történteket. Az egyik csepeli Facebook-csoportban mindenesetre úgy vélik a városvezetés által meghatározott magas bérleti díjak állnak a háttérben.

A csoport egyik tagja írja:

Biztos nem volt bevétele, csak magas bérleti díj! Sajnálom hogy a kis vállalkozók itthon nem tudnak érvényesülni.

Másik komment:

Olyan összeget kérnek ezért a remek ólért, hogy nem tudja kigazdálkodni a kereskedő. Így zárt be az összes jó kis bolt Csepelen…

Van, aki szerint viszont nem kért túl sokat az önkormányzat a helyiségért, szimplán csak nem volt elég jó a bolt:

Nem sok a bérleti díj, nem mindig erre kell fogni de őszintén hogy lehet egy üzletet kinyitni így? Mit várt 20 db újsággal meg 3 üveg kólával?

A keresleti oldalról közelítette meg a kérdést az a Facebookozó is, aki azt írta, “nem vesznek már újságot az emberek. A propaganda f…st hiába tömik állami pénzzel, venni nem veszi senki. Az újságos így nem él meg.”

A képet annyiban árnyalnánk azért, hogy a szóban forgó üzletben nem csak újságot árultak, hanem sok egyébbel is szolgáltak:

Mindenesetre azt leszögezhetjük, hogy a pavilonsor már az újságos bezárása előtt sem volt kihasználva, márpedig márciusra a polgármesteri ígéret szerint minden helyiségnek nyitva kell állnia a csepeliek előtt.