Borbély Lénárd: “Soros!”

Közzétéve

Fidesz-kommunikációs paneldzsungelre bukkantunk a polgármester évindító interjújában.

Interjút adott Borbély Lénárd a csepel.hu-nak. A nyilván a közpénzből kiadott fideszes pártlap héten megjelenő 2019-es első számába is bekerülő beszélgetés legfontosabb állítása, hogy

Soros.

2019 fontos év, két választásra is sor kerül – emlékeztet az interjú bevezetőjében Borbély Lénárd, ezzel el is jut a leglényegesebb mondatáig: “májusban arról fogunk dönteni, hogy kik képviseljék hazánkat az Európai Unióban? Azok, akik a migrációt elutasítják és a magyar nemzet megmaradását szorgalmazzák, vagy azok, akik támogatói a migrációnak”.

Tehát ha jól értjük, mindenki, aki nem velük és a Fidesszel van, az konkrétan a magyar nemzet halálát kívánja. De Borbély szerint az őszi önkormányzati választás tétje is a migráció lesz: akarjuk-e, hogy Csepelt egy kísérleti kerületté alakítsák azok, akik szerint a migránsokat be kell fogadnunk? – teszi fel a kérdést.

“Csepel sokat változott, fejlődött”

Mármint a fideszes polgármester szerint. Borbély úgy látja, olyan fejlesztések valósultak meg az elmúlt években, amelyekre évtizedeket vártak a csepeliek, beleértve a panelházak korszerűsítését és az útépítéseket is. Hogy ezt a mondatot a folyamatosan csak ígérgetett gerincútra, vagy az évtizedek óta érintetlenül álló csepeli panelházak tömegére értette-e, nem derül ki.

Az egészségügyi ellátás szervezésével azonban nem elégedett, mint mondja:

sokkal jobban oda kellene figyelni a lakosságra.

Az interjú második fele nagy meglepetésekkel már nem szolgál, a szokásos fideszes hazugságok vannak leírva a Munkásotthonról és a Csepel SC áldatlan helyzetéről, de röpködnek a választások előtt menetrendszerűen jövő nagy fejlesztési ígéretek is:

a gerincút második és harmadik (!) ütemét összevonják, és – most figyeljenek: már meg is kezdődött A TERVEZÉS. A Gubacsi híd felújítása szintén terveződik, csakúgy, mint az új csepeli Duna híd, és mindenki nyugodjon le, mert “a csepeli HÉV fejlesztési tervei folyamatban vannak”.

Jön a Nagy Nemzeticsepeli Konzultáció

“Meg szeretnék kérdezni a polgárokat, mi a véleményük a különböző fejlesztésekről, a közbiztonságról, az útépítések folytatásáról – olvasható az interjúban, vagyis 2019 a nagy konzultációk éve lehet a XXI. kerületben is. Ezt mondjuk megtehette volna akkor is a polgármester, amikor 2017-ben a kerületi lakosság tudta és megkérdezése nélkül simán hozzájárult a csepeli HÉV megszüntetéséhez.

De sebaj, mert a városvezetés a választás évében most már arról is meg fogja kérdezni a csepelieket, hogy továbbra is védje-e a Kis-Duna partot, persze nem Németh Szilárd bazi nagy sportcsarnokától, hanem kizárólag az ellenzék által álmodott luxus lakóparkoktól.

És újra lesz konzultáció a migráció kérdéséről is, ami helyes, mert végre talán kiderülhet, hány bevándorló érkezett Csepelre az elmúlt években abból a minimum 1300-ból, akit a kormány titokban befogadott, csak erről elfelejtett beszámolni.

Az ellenzék a Jobbiktól az MSZP-ig egyébként számtalanszor elmondta az utóbbi években, hogy elutasítják a kötelező kvótákat, nem készülnek a déli határkerítés lebontására, és semmilyen olyan lépésre, ami a magyar emberek biztonságával ellentétes. Arra viszont velünk együtt kíváncsiak, hogy hol van az a fél csepelnyi bevándorló, akiket a kormány a letelepedési kötvénybiznisszel és az egyszerűsített honosításokkal Magyarországra hozott.