Kisebb siker a rabszolgatörvény elleni küzdelemben

Közzétéve

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP csepeli elnöke elérte, hogy egy állami cég is kimondja: nem kérnek a rabszolgatörvényből.

Méghozzá az egyik legnagyobb állami foglalkoztató, a Magyar Villamos Művek Zrt. vezetője mondta ezt ki.  Bangóné még a hét elején fordult az MVM vezetőjéhez, majd az összes parlamenti ellenzéki párt képviselője együtt vitte el a nyilatkozat-tervezetet a Kóbor György elnök-vezérigazgatóhoz.

A szocialisták honlapjára kikerült vezérigazgatói választlevél szerint

“Társaságunk jelenleg nem tervezi, hogy az évi háromszáz órás felső határon túli rendkívüli munkavégzést rendeljen el a munkavállalók számára, és nem is tettünk ilyen irányú munkaszervezési lépéseket.”

Vagyis most már tudjuk, hogy a több mint 9000 főt foglalkoztató villamos műveknél sem kérnek a Fidesz-KDNP által elfogadott rabszolgatörvénnyal lehetővé tett évi akár 400 óra túlórából.

Az viszont még mindig nem tudjuk, miért söpörte le a fideszes csepeli városvezetés azt a szintén szocialista kezdeményezést, mi szerint ki kellene vonni a XXI. kerületi önkormányzati cégek alkalmazottjait a túlóratörvény hatálya alól.