Bangóné: “A kormány sürgősen javítson az egészségügy helyzetén!”

Közzétéve

Bangóné Borbély Ildikó pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: évente 30 ezer beteg hal meg Magyarországon azért, mert nem kap megfelelő egészségügyi ellátást.

Több mint 1400 településen nincs patika, 334 körzetben tartósan betöltetlen a háziorvosi praxis, 231 körzetben a fogorvosi ellátás; a védőnői szolgálatot 400 körzetben csak helyettesítéssel tudják megoldani

– sorolta a szocialista országgyűlési képviselő. A csepeli MSZP vezetője szerint a korai halálozás mértéke magasabb azokon a helyeken, ahol nincs háziorvos. Hozzátette, ráadásul az alapellátást végző orvosok harmada 60 év feletti.

A csepeli egészségügy helyzetén az is sokat javítana, ha a Dél-Pesti Kórházhoz vezető Gubacsi híd járható lenne, ha az ehhez szükséges felújítással nem csak tervezésszinten foglalkozna a fideszes városvezetés.

Bangóné kifogásolta, hogy a kormányzat szerinte a szakma véleményére sem hallgat. Ezért arra is felszólította a kabinetet: “porolja le” az orvosi kamara 2017-ben készített, tizenkét pontos javaslatát az egészségügy helyzetének javítására.

(Forrás: Hírklikk)