Mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Közzétéve

Erről írt az Index által is szemlézett b1.blog.hu azután, hogy a 21óra egy olvasói fotó alapján megírta: Németh Szilárd szűk kis királyerdei utcájában szerdán váratlanul feltűnt egy több tonnás sószóró autó.

A b1 bejegyzése szerint, bár a következő pár napban a havazás lesz a jellemző Magyarországon, ez nem mindenkit érint egyformán. Például nem kell hókásás utcában autóznia a Honvédelmi Minisztérium államtitkárának, mert a Királyerdőben lévő apró utcáját az elsők között takarították le szerdán.

Megjegyzik ők is, hogy Németh Szilárd utcájáról nem most először cikkezik a sajtó: még a polgármestersége idején, 2014-ben váratlanul leaszfaltozták  azt a Sáska utcát, ahol a politikus családi háza található. Azonban sarokházról van szó, így csak részben lehetett szilárd úton megközelíteni a politikus házát.

Ám a csepeli önkormányzat fideszes vezetése 2018-ban elfogadott aszfaltozási programjába Németh házának másik utcája is belekerült, így immár a Sügér utca felől is szilárd burkolatú úton tud hazavezetni a honvédelmi tárca sofőrje – olvasható a b1 blogon.

A fentieket még annyi újdonsággal egészítenénk ki, hogy egy királyerdei olvasónk szerint a Szent István út túloldalán található Repkény utcában például ezen a télen még egyszer sem járt sószóró autó. Egy másik olvasónk pedig a Németh Szilárd Sügér utcai házához egészen közel fekvő Vadgalamb utcából küldte az alábbi képet:

Csepel, Királyerdő, Vadgalamb utca

Ebben nem is az az érdekes – írta olvasónk -, hogy nincs felsózva, földutat sózni nem ugyanis nem lehet. A gond csak az, hogy Németh Szilárd Sügér utcájával ellentétben ezt a mai napig nem aszfaltozták még le, holott az önkormányzat tavalyi aszfaltozási tervében többek között a Vadgalamb utca is szerepelt:

Persze ami késik, nem biztos hogy múlik is. Csak úgy tűnik, az egyenlőknek egy kicsit türelmesebbnek kell lenni, mint az egyenlőbbeknek.