Hétszerhárom 21 – heti hírösszefoglaló

Közzétéve

A múlt hét csepeli vonatkozású hírei közül ezúttal is kiválasztottuk a legérdekesebbeket.

A hét elején, és a hét végén is írtunk róla, hogy a csepeli fideszes városigazgatással ellentétben számos baloldali vezetésű település fogadott el olyan helyi rendeletet, amely megtiltja az  önkormányzati cégeknél az évi 400 óra túlmunkát is lehetővé tevő rabszolgatörvény alkalmazását. Miközben Borbély Lénárdék Csepelen hallani sem akarnak egy ilyen rendeletről, és a leghülyébb inkolással utsítják el még az ellenzékiek által benyújtott javaslatnak még a napirendre vételét is, a szomszédos Pesterzsébet után Zugló képviselő-testülete is el tudott fogadni egy ilyen rendeletet.

A XX. kerület sem kér a rabszolgatörvényből

Jé: Zugló is nemet tudott mondani a rabszolgatörvényre!

Szintén a hét történése volt Csepelen, hogy a 21óra egy olvasói fotó alapján megírta: Németh Szilárd szűk kis királyerdei utcájában szerdán váratlanul feltűnt egy több tonnás sószóró autó.

Németh Szilárd utcájára nagyon figyel a közterület-fenntartó

Végül, de nem utolsó sorban javában zajlott a budapesti baloldali előválasztás is, aminek a tétje az, hogy ki lesz Tarlós István kihívója az őszi főpolgármester-választáson. Mint arról többször is írtunk, a január végi, február eleji első fordulóban az MSZP által támogatott Horváth Csaba, és a zuglói polgármester Karácsony Gergely között választhatnak a fővárosiak.

Előválasztás: Horváth Csaba “vezet” Karácsony Gergely előtt