Már több mint tízezren szavaztak a budapesti előválasztáson

Közzétéve

Több mint tízezren adták már le voksukat az ország történetében először megrendezett budapesti ellenzéki főpolgármesterti előválasztáson. Közülük közel 500-an Csepelen, a piac melletti Görgey téren szavaztak, tudta meg a 21óra.

Több, mint tízezren szavaztak két nap alatt az előválasztáson

– nyilatkozta Harangozó Tamás. A szocialista országgyűlési képviselő  kedd este közölte: ez a részvételi arány azt is jelenti, hogy az előválasztást sikernek lehet tekinteni. Harangozó egyben azt is kérte, hogy minél több budapesti menjen el, és nyilvánítson véleményt, hiszen egészen a hét végéig lehet személyesen voksolni a főváros 33 pontján.

Ami a csepeli részvételt illeti: a 21óra információi szerint a szavazás első két napján csak a Görgey téren felállított sátorban több mint 500-an választottak a szocialisták által támogatott Horváth Csaba, illetve Karácsony Gergely zuglói polgármester között.

A Görgey téri sátor minden nap reggel 9 és este 7 óra között kereshető fel, a csepeli szocialisták által felállított SZTK melletti szavazóhelyiségnél egészen vasárnap délig várják a fővárosi lakcímmel rendelkező lakosokat. Az előválasztás tétje, hogy ki lehet a jelenlegi fideszes főpolgármester, Tarlós István egyetlen ellenzéki kihívója az ősszel esedékes önkormányztai választáson.