Az utolsó csepeli olimpiai érmes is távozik a kerületből

Közzétéve
Csepel egykor a magyar sport zászlóshajója volt, mára azonban az önkormányzat hathatós közreműködésével egyre mélyebbre süllyed  mocsárba, szinte minden egyesületet illetően.

Egy a kerület sportéletére rálátó olvasónk hívta fel a figyelmünket a hírre, hogy a 2008-as olimpián Kolonics György halála után beugró Kiss Tamás távozik anyaklubjától, a  Csepeli Kajak-Kenu Egyesülettől.
Pedig a Pekingben óriási bravúrt végrehajtó, párosban bronzérmet szerző, háromszoros vb-bronzérmes, egyszeres Európa-bajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes, Universiade győztes Kiss  kifejezettn erős csepeli gyökerekkel bírt.
Eközben nyakló nélküli önkormányzati támogatásokban tobzódik a Németh Szilárd-Borbély Lénárd páros által gründolt, a kerületen kívül sehol sem jegyzett Csepel Utánpótlás Egyesület, illetve  a Csepeli Birkózó Club, ahol nemhogy az olimpia, de már a felnőtt bajnoki címek is nagyon messzi távolságban vannak. Nem úgy a közpénz.
És itt ne felejtsük el megjegyezni, hogy a csepeli kajak-kenusok önkormányzati támogatása ugyanekkor gyakorlatilag nulla
– írta olvasónk, a minapi hírre reagálva. Aminek egyébként már a címe is beszédes: “Olimpiai bronzérmes kenus érkezik az NKM Szegedhez: Kiss Tamás váltott, hogy jobb legyen”.
(Forrás: delmagyar.hu)

Mint a délmagyar.hu írja: Kiss Tamás a Csepel után választotta a Tisza-parti klubot azért, hogy a változás eredményesebb két-három évet hozzon. Az egyszeres olimpiai és háromszoros világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok kenus nyilatkozata szerint a Csepelről való távozásában főszerepet játszott, hogy az utóbbi két évben nem tudott már előrelépni, ezért érezte úgy, váltania kell a jobb eredmények érdekében.

(Kiemelt kép: 24.hu)