Borbély Lénárd elképesztő reagálása az ellenzéki előválasztásra

Közzétéve

Az egy dolog, hogy Soros, de hogy az erdélyi születésére büszke csepeli polgármestert a szülőföldjének példája sem hatotta meg, már azért több mint furcsa.

A Fidesz szerint az előválasztás tanulsága, hogy a budapestiek nem kérnek a bevándorláspárti politikából.

Ezt nem más, mint Borbély Lénárd, Csepel polgármestere közölte, miután vasárnap délután kiderült, hogy a vártnál magasabb részvétel mellett Karácsony Gergely zuglói polgármester nyerte meg a budapesti ellenzéki főpolgármesteri előválasztás első fordulóját.

Borbély szerint az előválasztás „totális érdektelenségbe fulladt, mert alig több mint 34 ezer ember vett részt a szavazáson, azt viszont ő nem tudja, „meddig akarnak még bohóckodni”, amikor már bebizonyosodott, hogy akik a mostani választáson indultak, hiteltelenek a budapestiek szemében.

Az erdélyi származására büszke csepeli polgármester azt mondjuk tudhatná, hogy néhány éve az erdélyi Marosvásárhelyen volt egy előválasztás, ahol az ellenzéki magyar pártok döntöttek úgy, hogy így állítják elő az egy az egy elleni indulást a regnáló román polgármesterrel szemben.

Marosvásárhelyen az első fordulóban 10 százalék volt a részvétel, a másodikban 7. A közel 35 ezres első fordulós budapesti részvétel pedig az ellenzék 2014-es szavazótáborának úgy 13 százaléka.

Amúgy az erdélyi Vásárhelyen végül a magyar pártok előválasztáson előállított jelöltje nyerte a polgármester-választást a román előljáróval szemben.

Persze ha Borbély Lénárd néha kidugná az egyre magasabban hordott orrát a Szent Imre téri hivatalából, és nem csak Németh Szilárd Nagy-Magyarország virágágyásáig látna, esetleg azt is észrevehette volna, hogy egész múlt héten sorok álltak a piacnál felállított előválasztási szavazóhelyiségnél.
Mellesleg, ha közel kétezer XXI. kerületi szavazó a polgármester számára “totálisan érdektelen” kategória, akkor csak azt kívánhatjuk neki, hogy az őszi csepeli önkormányzati voksoláson a választók is hasonló szavazati aránnyal honorálják a lenéző stílusát.