Németh Szilárd önkéntesnek állt

Közzétéve

Volt már SZDSZ-alapító, polgármester, rezsibiztos, migránsügyi-megbízott, Orbán Viktor és a csepeliek főszakácsa, de ilyen még nem volt. 

Vermes Miklós “Muki bácsi”, a Jedlik Ányos Gimnázium Kossuth-díjas fizikatanára, Csepel díszpolgára sírjánál jártunk ma a Farkasréti temetőben. Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a sírt elmozdították, megrongálódott. Az ügyben konzultáltam a csepeli polgármesterrel, Borbély Lénárddal, aki már intézkedett a helyreállításáról

– írta ki hivatalos Facebook-oldalára Németh Szilárd.

Azt most hagyjuk, hogy az elmozdult sírkövet akár egy jól irányzott mozdulattal visszatolhatta volna a Honvédelmi Minisztérium  parlamenti államtitkára, és akkor már nem is kellene a Csepelen hagyott helyettesének hivatalból intézkednie helyette.

Na de.

A valóban nagy tiszteletnek örvendő Vermes Miklóst, becenevén Muki bácsit vajon hivatalból látogatta meg az államtitkár?

Érdekes lenne, ugyanis tudomásunk szerint a HM-nek semmilyen kötődése nincs Muki bácsihoz. Ha pedig magánemberként látogatotta meg Németh a legendás csepeli tanár sírját, akkor miért egy Honvédelmi Minisztérium felirattal, és a parlamenti államtitkári titulusával ellátott koszorút helyzett el rajta?

A csepeli hovatartozására a tavaly tavasszal elszenvedett második választási veresége ellenére is büszke Németh aligha fog magyarázatot adni a kérdésre. Mindenesetre ettől ez a Facebookon végzett önkéntes munka még az marad, ami: egy többszörösen bukott helyi politikus izzadtságszagú pótcselekvése.

(Fotók: Facebook/Németh Szilárd)