Hétszerhárom 21 – heti hírösszefoglaló

Közzétéve

Az elmúlt héten is hullott a forgács Csepelen, szó szerint is, sajnos. Mutatjuk, mi történt a kerületben az év ötödik hetében!

Közel hét hektár (!) erdőt vágnak ki Csepelnél, köztük természetvédelmi oltalom álló területeken is – írta meg a hételején a 24.hu. A portál cikkből kiderült, hogy a Dunai Evezős Központ előzetes vizsgálati dokumentációja szerint egészen pontosan 6,8 hektárnyi erdőt vágnak ki. Az óriási erdőirtás nem csak szomorú, de tanulságos is: az ellenzékben még hangos Duna-part védő csepeli Fidesz idáig hallgatott arról, hogy komoly pusztítást végeznek a XXI. kerületben. 

Óriási erdőirtás Csepelen – Némethék ezúttal nem tiltakoznak

Úgy tűnik, Németh Szilárdot továbbra sem tudjuk kihagyni: hol önkéntes sírgondozóként, hol Horty-rajongóként tűnt fel a múlt héten is az egykori SZDSZ-alapító, volt polgármester, rezsibiztos, migránsügyi-megbízott, honvédelmi államtitkár, birkózószövetségi elnök, végül, de nem utolsó sorban a Csepeli Hírmondó receptfelelőse.

Németh Szilárd önkéntesnek állt

Csepeli szempontból is mozgalmasra sikerült a hét vége: Orbán Viktor évértékelő beszédére összellenzéki tüntetés szerveződött, amelyen az MSZP csepeli elnöke is felszólalt. Bangóné Borbély Ildikó rendesen beüzent a miniszterelnöknek.

Bangóné rendesen beüzent Orbán Viktornak a Várból

Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP csepeli elnöke a budai Várban rendezett összellenzéki tüntetés színpadán. (Forrás: Index.hu)