Bangóné: a kormány ismét hazudott

Közzétéve
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hazudott arról a vizsgálatról, amelyet a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebész betegének halála miatt folytattak le – tájékoztatott Bangóné Borbély Ildikó szerdán. Az MSZP feljelentést tesz az ügyben.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese, egyben a csepeli szocialisták elnöke elmondta: hosszú hivatali huzavona után kapták meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ által október 5-17. között lefolytatott vizsgálat dokumentumait.

A szocialista politikus a történteket felidézésével kezdte sajtótájákoztatóját:

tavaly Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kirúgatott egy nemzetközileg elismert kardiológust, akinek egyik férfi betege ezért meghalt.

Az országos felháborodás hatására Gulyás Gergely miniszter a parlament október eleji ülésén már a vizsgálat eredményét ismertette: a minisztérium nem felelős az ügyben, az orvos elbocsátása és a beteg halála nem áll összefüggésben.

Csakhogy a vizsgálatot végző bizottság gyakorlatilag akkor kezdte meg a működését, amikor a miniszter a parlamentben már a zárójelentést is felolvasta

– mutatott rá Bangóné, úgy fogalmazva: Gulyás Gergely “nem időutazó, nem látnok”, nem tudhatta, mi fog szerepelni a jelentésben.

Bangóné Borbély Ildikó közölte: a jelentés szerint a kórházban előfordult, hogy a betegeket késve és nem megfelelően látták el, a betegdokumentációt pedig nem a valóságnak megfelelően vezették. A szívsebészeti osztály és a műtő sem működött megfelelően – ismertette.

Elmondta, korábbi feljelentésüket elutasította az ügyészség, most a vizsgálati jelentésre hivatkozva újra feljelentést tesznek.

Beszámolt arról is, hogy az ügyészség a rendőrségnek továbbította a néhány hete egy, a Honvédkórházban elhunyt beteg halála miatt tett feljelentésüket. A 62 éves nő késve kapott ellátást, miután egyik telephelyről a másikra szállítgatták – tette hozzá.

(Forrás: Hírklikk)