Érdekes pert akasztana a kormány Bangóné nyakába

Közzétéve

Mint sajtóhírek alapján a 21óra is beszámolt róla, nemes egyszerűséggel hazugnak nevezte az egyik kormánytagot Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő, a csepeli MSZP elnöke. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis hazudott arról a vizsgálatról, amelyet a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebész betegének halála miatt folytattak le – mondta még szerdán a politikus.

Mint ismert, tavaly Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kirúgatott egy nemzetközileg elismert kardiológust, akinek egyik férfi betege ezért meghalt. Az országos felháborodás hatására Gulyás Gergely a parlament október eleji ülésén már a vizsgálat eredményét ismertette: a minisztérium nem felelős az ügyben, az orvos elbocsátása és a beteg halála nem áll összefüggésben – állította.

Csakhogy a vizsgálatot végző bizottság a hónapokig titkolt vizsgálati dokumentáció szerint gyakorlatilag akkor kezdte meg a működését, amikor a miniszter a parlamentben már a zárójelentést is felolvasta – mutatott rá a minap kiadott vizsgálati anyag kapcsán Bangóné. Erre reagált úgy a magyar egészségügyért felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy  jogi lépéseket fontolgat a szocialista képviselővel szemben.

Tehát ha jól értjük, egy esetleges polgári per tárgya valami olyasmi volna, hogy Bangóné mondhatta-e, hogy Gulyás nem mondott igazat, amikor egy olyan vizsgálat eredményéről számolt be a magyar parlamentben, amely még le sem zárult. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.