Borbély szerint hazudik a sajtó, a tények mást mutatnak

Közzétéve

Facebook-oldalán reagált a tegnapi posztunk nyomán keletkezett hírre Borbély Lénárd. Hogy pontosan miben is hazudik a sajtó, azt a polgármesteri poszt sajnos nem részletezi, csak annyi derül ki belőle, hogy

szerinte nem igaz, hogy a tavaly szeptemberi nagyszalontai kolbásztöltő versenyen a csepeli önkormányzat csapata közpénzből nyert díjat.

Márpedig a tény az, hogy a csepeli önkormányzat a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztül 2 millió forintra pályázott a XXI. kerülettel testvérvárosi kapcsolatban álló Nagyszalonta kolbásztöltő versenyének megrendezésére, és kapott is a rendezvényre 1,6 millió forintot.

(Forrás: Facebook/Németh Szilárd)

Arról persze lehet vitatkozni, hogy a több mint másfél millió forintnyi közpénznek volt-e köze ahhoz, hogy az első díjat éppen a Németh Szilárd korábbi és Borbély Lénárd jelenlegi polgármester, Morovik Attila alpolgármester, valamint a polgármesteri hivatal munkatársai alkotta csapatnak ítélték oda.

Egyrészt lehetett köze. Másfelől az tény, hogy a fesztivál legalább részben csepeli közpénzből valósult meg, így pedig nem valótlan az az állítás, hogy

több mint másfél millióért nyert kolbászfesztivált mások mellett Németh Szilárd volt csepeli polgármester.

Borbély Lénárd szerint hazudik a sajtó Csisztu Zsuzsa műsorvezetői díjáról is. Az alábbi, Csepel honlapjáról lementett megbízási szerződés szerint ugyanakkor az egykori tornászbajnoknő ténylegesen 449 439 forintért műsorvezetett aznap Nagyszalontán 12 és 17 óra között, vagyis valóban közel 90 ezer forintot kapott óránként.

(Kiemelt kép: csepel.hu)